Újabb lövöldözés Svédországban: egy 25 év körüli férfit lőttek le
2022. január 16. 10:55

A férfit egy autóban lőtték le a Stockholmtól északra fekvő Järfälla településen.

Az SVT úgy tudja, hogy az áldozat büntetett előéletű, és állítólag egy Stockholm északnyugati részén működő bűnszövetkezet tagja volt. Hétfőn este nem sokkal 18 óra után riasztották a rendőrséget, az esti órákban Jakobsbergben nagy volt a rendőri jelenlét.

A gyilkosság ügyében vizsgálat indult, a családot tájékoztatták a halálesetről.

Svédországban 2018 óta legalább 170 halálos áldozattal járó lövöldözés történt, minden tizedik a Stockholm északnyugati részén fekvő Järvában. Ahogyan az SVT Nyheter fogalmaz, a lelőtt fiatalemberek közül többek szülei migráns hátterűek, svéd–szomáliai származásúak.

Linköping is az erősen problémás területek közé tartozik, ahol a biztonsági helyzet nem hogy javulna, de inkább romlik

hirado.hu
Címkék:
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó