Bakondi: egyre aktívabbak az embercsempészek
2022. január 17. 16:55

Egyre aktívabbak az embercsempészek, már erőszakos cselekmények is történnek a határon - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfőn az MTI-nek.

Bakondi György közölte: idén már 6444 határsértőt fogtak el a magyar hatóságok, ami jóval több a múlt év hasonló időszakánál, amikor 3830 elfogás volt. Nagyon aktív a szervezett bűnözés, az embercsempész bandák a legkülönfélébb módszerekkel próbálják eljuttatni az illegális migránsokat a célországokba. A magyar határőrség azonban a törvény teljes szigorával védi a magyar emberek biztonságát - jelentette ki.

Az utóbbi hetekben több olyan cselekmény is történt, amikor az embercsempészek már az erőszaktól sem riadtak vissza. Egy ízben magyar rendőr járőrt, egy másik alkalommal honvéd járőrt próbáltak elgázolni, de a járőrök tüzet nyitottak. Ezekben az órákban is zajlik egy akció a Vas megyei Szentpéterfa település térségében - emlékeztetett. A határ osztrák oldalán összetűzés alakult ki embercsempészek és osztrák határőrök között, elfogtak egy embercsempész csoportot, a magyar oldalon pedig a magyar hatóságok kutatják át a területet - ismertette Bakondi György.

A magyar kormány 2015 óta mindent megtesz az ország határainak, szuverenitásának és az emberek biztonságának megvédése érdekében, és ez így is marad, amíg nemzeti kormánya lesz az országnak - hangsúlyozta. Ez az érdekük a magyar és az európai embereknek egyaránt - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

MTI
Címkék:
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó