Dunaszerdahelyen mutatkozik be a Magyarság Háza
2022. január 21. 21:45

Január 26-án, szerdán 17 órai kezdettel rendezik azt a kiállításmegnyitót, melyen a Magyarság Háza életébe pillanthatunk be. Az első tíz év – Szemelvények a Magyarság Háza életéből elnevezésű interaktív kiállítás a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban lesz megtekinthető.

Kép: Magyarság Háza

A 45. jubileumi évébe lépő Csaplár Benedek VMK egy másik jubiláns, a 10 éves Magyarság Háza kiállításával indítja a jubileumi év eseményeit és egyúttal ünnepli a magyar kultúra napját.

Az interaktív kiállítás tíz tematikus egységből áll (Útikalauz, Konyhaművészet, Zene füleimnek, Mesekuckó, Színház, Irodalmi szalon, Emlékévek, Mi magyarok, Rendhagyó órák, Galéria).

A kiállítás megnyitójára január 26-án, szerdán, 17 órai kezdettel kerül sor a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előcsarnokában. A megnyitón fellép Vadkerti Imre. A kiállítás ingyenesen megtekinthető. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. (Kérjük, tartsák be az időszerű járványügyi előírásokat.)

felvidek.ma
Címkék:
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó