Gyilkosság Homoródkarácsonyfalván
2022. január 24. 20:20

Egy 66 éves férfit gyilkolt meg a megalapozott gyanú szerint egy férfi újév napján Homoródkarácsonyfalván. Az ügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított nem volt beszámítható állapotban a gyilkosság elkövetésekor.

A helyi rendőrőrs parancsnoka riasztotta a mentőket január elsején 21 óra 36 perckor a 112-es segélyhívó számon, mondván, hogy egy hátba szúrt személy szorul sürgős ellátásra – közölte megkeresésünkre Domokos Iván, a Hargita Megyei Mentőszolgálat orvosigazgatója az eset kapcsán. Mint részletezte, a helyszínre kiszálló mentősök ezzel szemben súlyos koponyasérülést állapítottak meg a 66 éves áldozatnál. Mint kiderült, a férfi koponyájának hátsó részén nyílt seb volt, feltételezhetően ez vezetett a halálához, a kiérkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani nála.

Az orvosigazgató hozzátette, hogy a feltételezett elkövető a tett helyszínén tartózkodott, amikor a mentőszolgálat emberei a helyszínre értek. A Hargita megyei ügyészség indított eljárást a Homoródkarácsonyfalván történt gyilkosság ügyében. Az intézménytől az ügy részleteiről érdeklődve írásban azt a választ kaptuk, hogy a rendőröket január elsején riasztották Homoródkarácsonyfalvára, ahol az egyik házban egy idős ember lett vélhetően gyilkosság áldozata.

Az ügyészség január 2-án vette át az ügyet, és elkezdték a nyomozást gyilkosság elkövetésének megalapozott gyanújával. A vizsgálatok során arra jutottak, hogy a gyanúsított nem volt beszámítható állapotban a tett elkövetésekor, ezért ügyészi indítványra a Hargita Megyei Törvényszék január 13-án elrendelte a férfi pszichiátriai kezelését.

szekelyhon.ro
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó