A KDNP visszautasítja a keresztény szimbólumunkat ért "főpolgármesteri verbális erőszakot"
2022. január 27. 19:10

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) visszautasította Karácsony Gergely főpolgármesternek a Magyar Zene Házával kapcsolatban tett nyilatkozatát, azt a keresztény értékek elleni támadásnak tartja és "főpolgármesteri verbális erőszaknak" nevezte.

Vejkey Imre, a párt frakcióvezető-helyettese az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felidézte, hogy a budapesti városvezető a Ligetben megvalósult Magyar Zene Házával kapcsolatban azt mondta: olyan, "mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér."

A kereszténydemokrata politikus értékelése szerint "mindez felháborító és tűrhetetlen".

"Felmerül a kérdés, hogy önök miért lelik örömüket abban, hogy újra és újra megsértik a kereszténységet és a keresztény embereket? Miért veszik semmibe a keresztény emberek méltóságát?" - tette fel a kérdést Vejkey Imre.

A válasz szerinte abban rejlik, hogy "tagadják a teremtett világot és tagadják mindazt, amit mi igaz értéknek tekintünk. Úgy okoskodnak, hogy félresiklott életüket nem helyrehozni akarják, hanem saját deviáns világukat akarják ránk kényszeríteni. A kereszténység helyébe pedig egy globális világrendet akarnak erőszakkal állítani, mely hasonló a világ régebbi kommunista kísérleteihez" - összegzett a frakcióvezető-helyettes.

"Önök egyfajta globális forradalmat akarnak, melyben nemcsak a társadalom értékrendszerét, hanem annak teljes struktúráját is ki akarják forgatni a rendes kerékvágásából. Mi ezekre nemet mondunk" - fogalmazott a KDNP-s politikus, hozzátéve: nemet mondanak a gyűlöletre, és határozottan kiállnak a keresztény emberek és értékek védelme mellett.

MTI
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó