Közösen indul a választáson Szanyi és Thürmer pártja
2022. január 28. 10:27

Baloldali Szövetség néven közösen, pártszövetségként indul a választáson a Szanyi Tibor alapította Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (Iszomm) és a Thürmer Gyula vezette Magyar Munkáspárt – értesült a Magyar Nemzet. A pártszövetség országos listáját Szanyi Tibor miniszterelnök-jelöltként vezeti, őt követi Thürmer Gyula, Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás elnöke, Székely Sándor, az Igen Szolidaritás országgyűlési képviselője és Pál Éva, az Igen Szolidaritás köztársasági elnök-jelöltje.

Közösen indul a választáson Szanyi és Thürmer pártja

Szanyiék ragaszkodnak az eredeti tervhez, és nem csatlakoznak a baloldali egyesüléshez – Kép: Éberling András

Tény, hogy a Baloldali Szövetség komoly fába vágta a fejszéjét, hiszen pártszövetségként a szavazatok tíz százalékát kellene megszerezniük, hogy átlépjék a parlamenti küszöböt. Ráadásul, ahhoz, hogy listát állítsanak, legalább 71 körzetben és 14 megyében kell egyéni képviselőjelöltet indítaniuk. Az Iszomm és a Munkáspárt együttműködése egyébként nem most kezdődött, már tavaly is közösen gyűjtöttek aláírásokat a programjukban szereplő nettó 250 ezer forintos minimálbér bevezetése érdekében.

Sőt Szanyi Tibor nemrég arról is beszélt lapunknak, hogy az Iszomm köztársasági elnök-jelöltjét, a Neoton Família egykori énekesnőjét, Pál Évát a Munkáspárt is támogatja. Véleményük szerint mivel Pál munkáscsaládból indult, sikeres előadóművészként megélte a csillogást, majd devizahitelesként elveszítette mindenét, így valóban ismeri a nép sorsát. Szanyi nemrég egyébként Kádár János-terv címmel hirdetett programot, ami elmondása szerint az Igen szocializmus nevű programunknak egy sajátos, a választásokra hangolt kivonata. Saját támogatásukról Szanyi Tibor ekkor azt mondta, az egy-két százalék körül van, ami nem átütő, de az ő idejük most fog eljönni, amikor az ellenzék szembesül a valósággal. A Baloldali Szövetség indulásával egyébként immár négyre emelkedett azon ellenzéki pártok és listák száma, amelyek nem csatlakoztak a Gyurcsány Ferenc által megálmodott és jelenleg Márki-Zay Péter vezette egyesült baloldalhoz és listájához. Önállóan indul még a választáson a Kétfarkú Kutya párt, a Mi Hazánk és a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom nevű párt.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó