Őrizetbe vettek egy terrormerényletet tervező nőt Tunéziában
2022. január 29. 11:00

A tunéziai belügyminisztérium pénteken bejelentette, hogy az ország hatóságai terrorcselekményt akadályoztak meg: őrizetbe vettek egy fiatal nőt, aki Szíriából visszatérve öngyilkos merényletet akart elkövetni egy turisták által látogatott helyszínen.

A 22 éves valószínűsített dzsihadistát, aki tunéziai állampolgár, január 10-én vették őrizetbe a Tunisz-Karthágó nemzetközi repülőtéren, ahová Törökországból érkezett – áll a minisztérium közleményében.

Kihallgatásakor a nő azt mondta, hogy 2020 nyarán utazott el Tunéziából Törökországba, majd 2021-ben Szíriába. Itt egy terrorszervezethez csatlakozott, ahol felkészült egy öngyilkos merényletre a közlemény szerint.

A nyomozók kiderítették, hogy a merénylet tervezésében egy másik, szintén tunéziai állampolgárságú „terrorista” is részt vett, neki kellett szállítania a robbanóövet a gyanúsított számára.

A férfi már őrizetben van, terrorcselekmények előkészítésével vádolják, amelyeket 2021 végén akartak elkövetni magas rangú tunéziai vezetők ellen.

Zín el-Ábidín ben Ali volt tunéziai elnök diktatúrának megdöntése után, 2012-től dzsihadisták több merényletet követtek el az országban, amelyekben számos rendőr és katona halt meg, de polgári személyek és külföldi turisták is.

hirado.hu - MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó