Anyák napja a Ringatóval a Millenárison
2022. május 1. 14:45

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke (k), Dankó Virág, a Millenáris ügyvezető igazgatója (b) és Gróh Ilona, a Ringató alapítója (j) a Kincs és a Ringató Ezer család énekel című anyák napi eseményén a Millenáris Fogadójában 2022. május 1-jén. MTI/Szigetváry Zsolt

A világon minden édesanya békét akar, napjainkban azonban sajnos ez nem mindenkinek adatik meg. Anyák napján gondoljunk most ezekre az édesanyákra - mondta Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke vasárnap Budapesten.

A Kincs a Ringatóval közös rendezvényt tartott a Millenáris Fogadójában, ahová koncertekre, közös éneklésre és zenélésre várták a kisgyermekes családokat. A Ringató a kisgyermekek zenei nevelésére épülő, Magyar Örökség-díjas módszer, amelyet 2004-ben alapított Gróh Ilona.

Fűrész Tünde köszöntőbeszédében kiemelte: a Ringató a BOK-csarnokban több Ukrajnából, a háború elől menekült édesanyának és gyermekének tartott foglalkozásokat.

"Legyen az idei anyák napja a szeretet és a béke ünnepe" - mondta.

Mint elhangzott, Magyarországon először 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt kezdeményezésére tartottak anyák napját. A Kincs a koronavírus-járvány miatti két év kimaradás után idén először lehet együtt a Ringatóval a Millenárison, és ünnepelheti az anyai szeretetet.

A rendezvényen Dankó Virág, a Millenáris ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a vasárnapi anyák napi esemény a lezárása a Millenáris húszéves születésnapi ünnepségsorozatának.

"Nagy öröm számunkra, hogy a mai napon az újjászülető Millenáris Fogadót is ünnepelhetjük, és azt is, hogy a hatalmas parkkal, fejlesztéssel bővülő intézmény gazdái lehetünk. Sok-sok családi és közösségi programmal várjuk a látogatókat a jövőben" - mondta Dankó Virág.

Családok a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért és a Ringató Ezer család énekel című anyák napi eseményén a Millenáris Fogadójában 2022. május 1-jén. MTI/Szigetváry Zsolt

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó