A nyugati civilizáció legsikeresebb politikai mozgalma a magyar jobboldal
2022. május 11. 11:25

A nyugati civilizáció legsikeresebb politikai mozgalma a magyar jobboldal, a nyugati világ konzervatívjai pedig látják, értékelik az eddig elért sikereket, ezért tartják idén Budapesten a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű konzervatív politikai fórumot - közölte Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az igazgató azt mondta: az, hogy a konferenciát a magyar fővárosban rendezik meg, nemcsak elismerés, hanem fontos gesztus is a magyar jobboldal irányába.

Az esemény mottója az Isten, haza, család hármas egysége, a fórum főszónoka pedig Orbán Viktor miniszterelnök. A konferencián a teljes nyugati jobboldali elit - mások mellett volt amerikai szenátorok, kongresszusi képviselők, belga, olasz, spanyol, francia, osztrák pártpolitikusok, újságírók - vesznek részt - ismertette a részleteket.

Szánthó Miklós szerint a résztvevők látják, hogy Magyarországon sikeres védelmi mechanizmus alakult ki a liberálisok nézetei - például a multikulturalizmus, a határvédelem, a genderideológia - ellen és kíváncsiak a "receptre", mert úgy érzik a magyar példával ők is választ adhatnak a liberális támadásokra.

A magyar jobboldal felismerte, hogy a demokrácia nem csak liberális lehet, és erre a felismerésre egyre többen kíváncsiak a Nyugaton - mondta a központ igazgatója.

MTI
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó