Szombaton sok napsütés lesz, néhol maradványfelhőzettel
2022. május 13. 17:03

 Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig: a szakadozott frontális felhőzet napközben tovább halad dél, délkelet felé, emellett főleg az Alföldön erőteljes lesz a felhőképződés. A front mentén, illetve annak előterében előfordulhat zápor, zivatar, délkeleten hevesebb zivatarok kialakulására is kedvezőek a feltételek. Az esti órákban lecseng a csapadék. Éjszaka a délnyugati határvidék fölé újabb felhők sodródhatnak, amelyekből hajnalban, reggel zápor, esetleg zivatar sem zárható ki.

Szombaton általában sok napsütésben lesz részünk, amelyet a Tiszántúlon gomolyfelhők zavarhatnak, illetve délnyugaton is lehet némi maradványfelhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szelet élénk, pénteken időnként erős lökések kísérik, de zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat a légmozgás.
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 12 és 16 fok között alakul, de a hidegre hajlamos részeken pár fokkal hűvösebb lehet a hajnal.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 24 és 28 fok között valószínű.
 

MTI
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó