Több mint két év börtönt kapott a litván embercsempész
2022. május 16. 10:32

Gyorsított eljárásban jogerősen 2 év 2 hónap börtönre ítélt és 4 év 4 hónapra kiutasított Magyarországról a Kiskunhalasi Járásbíróság egy litván embercsempészt, aki 13 illegális bevándorlót akart Ausztriába juttatni. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel azt közölte, a 21 éves férfi február 16-án 13 tunéziai állampolgárt vett fel egy áruszállító kisteherautóba Tompa környékén.

A járművet Kiskunmajsa külterületén a rendőrök megállították, ekkor a litván sofőr kiugrott a mozgó kisteherautóból, elfutott, de nem sokkal később elfogták. A migránsok indulás előtt 1500-2500 eurót helyeztek letétbe azért, hogy Nyugat-Európába juttassák őket, míg az embercsempész a szállításért 650 eurót kapott volna – olvasható a közleményben.

A férfit a Kiskunhalasi Járási Ügyészség embercsempészés miatt állította bíróság elé.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó