Eladja oroszországi éttermeit a McDonald's
2022. május 16. 16:34

Biztosan nem lesz már visszatérés: a vállalat közleménye szerint nem fenntartható, hogy továbbra is birtokukban maradjanak az orosz éttermek, és nem is egyeztethető össze a cég által képviselt értékekkel. A McDonald's két hónapja függesztette fel éttermeinek üzemeltetését Oroszországban, nem sokkal az ukrajnai háború kezdete után.

Az ukrajnai háború okozta humanitárius válság és az azt megelőző, kiszámíthatatlan működési környezet hatására azt a következtetést vontuk le, hogy oroszországi üzleti tevékenységünk folytatása már nem tartható fenn és nem áll összhangban a McDonald's értékeivel" - áll a vállalat közleményében, melyet a CNBC idézett. A McDonald's az amerikai kapitalizmus szimbólumaként 32 évvel ezelőtt nyitotta meg első éttermét Oroszországban. A moszkvai Puskin téren akkor emberek százai álltak sorban, hogy megkóstolhassák ételeiket. 2022-re több mint 800 éttermüket több mint 62 ezer alkalmazott működtette az országban. Az éttermekre helyi vásárlót keresnek.

"Elkötelezettek vagyunk globális közösségünk iránt, szilárdan meg kell őriznünk értékeinket. Ezt azt jelenti, hogy le kell szerelnünk logóinkat ezekről az éttermekről" - mondta Chris Kempczinski, a McDonald's vezérigazgatója a hétfői közleményben.

InfoStart
Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • A háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni
  Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Itt vannak az új magyar rendszámok
  Nem kell lecserélni a régit. Az új rendszámtáblákat július elsejétől alapvetően a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett (új, illetve külföldről használtan behozott) járművek kapják meg. A meglévő régi rendszámtáblákat nem kell újakra cserélni, azokat gond nélkül tovább lehet használni.
 • Intézményes bővülés a katolikus egyházban
  A napokban a hetvenedik születésnapját ünneplő Esztergom–budapesti érsek, Erdő Péter beszélt a magyar és a világegyház eltérő helyzetéről és arról is, hogy a magyar püspökök jövő tavaszra újra Magyarországra hívták a szentatyát.
MTI Hírfelhasználó