Joe Biden Twitter-követőinek közel a fele kamuprofil
2022. május 19. 23:20

Az amerikai elnök hivatalos Twitter-oldalát követők 49,3 százalékát, a személyes Twitter-fiókját követők közül több mint 14 millió fiókot tilthatnak le, miután kiderült: ezek nem valódi vagy egy ideje már inaktív felhasználói profilok. A közösségi médiaplatform megvásárlásán ügyködő Elon Musk már aggodalmát fejezte ki a Twittert ellepő illetlen fiókok mennyisége miatt.

Az amerikai elnök 22,3 millió Twitter-követőjének közel fele hamis fiók – derült ki a SparkToro szoftvercég analíziséből, amelyre a Newsweek hívta fel a figyelmet. A lap beszámolója szerint a szerdai átfogó ellenőrzés megállapította, hogy az elnök hivatalos Twitterjét követő profilállomány 49,3 százaléka nem valódi követő vagy automatizáló program, úgynevezett bot vagy spam-fiók. A Biden személyes Twitter-fiókját követő profilok közül ugyanakkor 14 milliónál is több bizonyult hamisnak vagy inaktívnak – mutat rá az elemzés.

A Twitter a május elején közzétett jelentésében úgy becsülte, hogy az első negyedévben a monetizálható napi aktív felhasználók kevesebb mint öt százaléka volt bot vagy spam fiók. A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, a jelenleg a Twitter megvásárlásán ügyködő Elon Musk azonban már aggodalmát fejezte ki a közösségi médiaplatformot ellepő illetlen fiókok mennyisége miatt. Szerinte a Twitteren lévő fiókok mintegy húsz százaléka hamis vagy spam fiók, ráadásul ez a szám még ennél is magasabb lehet.

Abban az esetben, ha az inkriminált profilokat letiltják, Biden és a hozzá hasonló követőszámmal rendelkező felhasználók pedig rengeteg támogatói fiókot veszíthetnek a platformon – mutat rá a Newsweek.

Elon Musk a napokban közölte, hogy addig nem történhet előrelépés a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlásának ügyében, amíg nem  tisztázódik, hogy hány Twitter-fiók hamis. A múlt héten éppen emiatt függesztették fel a tranzakciót, Musk pedig azóta utalást tett arra is, hogy akár újra is tárgyalhatják a megállapodás részleteit, és nem kizárt egy alacsonyabb áron történő üzletkötés.

hirado.hu
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó