Százötven határsértőt tartóztattak föl Csongrád-Csanádban az éjszaka
2022. május 20. 08:34

A magyar és osztrák rendőrök a katonákkal, polgárőrökkel és mezőőrökkel együttműködve százötven határsértőt tartóztattak föl, és elfogtak három embercsempészt péntekre virradóra Csongrád-Csanád megyében - közölte a rendőrség honlapján.

A Mórahalom, Ásotthalom, Röszke és Szeged-Gyálarét közelében feltartóztatott csoportok tagjai szír, afgán, szomáliai, török és pakisztáni állampolgárnak, valamint palesztinnak vallották magukat.
   
A járőrök csütörtök késő este Mórahalmon ellenőriztek egy magyar autót, melyben a magyar sofőr mellett négy, magát afgán állampolgárnak valló határsértő utazott. A pénzügyőrök a röszkei autópálya-határátkelőhelyen vizsgáltak át egy szerb teherautót, amelynek rakterében egy koszovói férfi bújt el. A rendőrök fél három előtt egy román férfi vezette autót is ellenőriztek Mórahalmon, abban öt, magát szír állampolgárnak valló határsértő is utazott.
   
A sofőrök ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

MTI
Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • A háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni
  Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Itt vannak az új magyar rendszámok
  Nem kell lecserélni a régit. Az új rendszámtáblákat július elsejétől alapvetően a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett (új, illetve külföldről használtan behozott) járművek kapják meg. A meglévő régi rendszámtáblákat nem kell újakra cserélni, azokat gond nélkül tovább lehet használni.
 • Intézményes bővülés a katolikus egyházban
  A napokban a hetvenedik születésnapját ünneplő Esztergom–budapesti érsek, Erdő Péter beszélt a magyar és a világegyház eltérő helyzetéről és arról is, hogy a magyar püspökök jövő tavaszra újra Magyarországra hívták a szentatyát.
MTI Hírfelhasználó