Magyar Nemzeti Médiaszövetség: Kiállás az emberi méltóság mellett
2022. május 20. 08:48

A szabad vélemény nem lehet egyenlő az emberi méltóságot sértő, gyűlölettől fűtött öncélú sértegetéssel – írja közleményében a Magyar Nemzeti Médiaszövetség.

Magyar Nemzeti Médiaszövetség

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség növekvő aggodalommal figyeli a baloldali médiumokban egyre inkább elharapózó gyűlölködő megnyilvánulásokat. Meggyőződésünk, hogy az újságíró társadalomnak a tájékoztatás mellett a példamutatás is a feladata kell, hogy legyen, ezért az otromba, trágár kifejezéseknek, az öncélú, gyűlölettől fűtött

Egy Jelen elnevezésű lapban szabadult el a véleménynyilvánításnak álcázott oktalan gyűlölet. A szerző az írásban arról elmélkedik, hogy milyen durva sértésekkel lehetne illetnie a baloldalnak a magyar Országgyűlés elnökét.

Kép: nemzetimediaszovetseg.hu

Szövetségünk mindig is kiállt a véleménynyilvánítás szabadsága, az újságíró műhelyek zavartalan munkájának biztosítása mellett. Felemeltük a szavunkat, amikor baloldali politikusok hivatásukat gyakorló újságírókat fenyegettek meg. Nem hallgattunk akkor sem, amikor baloldali médiumokat ért terheléses támadás a világhálón keresztül. De most felháborodásunknak adunk hangot és arra szólítunk fel minden jóérzésű kollégát, hogy szabjunk gátat az oktalan gyűlöletnek, és a nemtelen sértegetéseknek. Hisszük, hogy névtelen firkászokat nem a minősíthetetlen stílus emel a nagy újságírók sorába. Hisszük, hogy a szebb napokat megélt közös szakmánk eszköztárába nem férhet bele az otrombaság és a gyűlölködés. Az emberi méltóság tiszteletének kultúrája megőrzésre szorul, és szövetségünk mindent megtesz annak érdekében, hogy a közönséget megvédje az romboló médiatartalmakkal szemben.

Kérünk minden kollégát, hogy segítsen megállítani ezt a visszataszító folyamatot és határolódjon el minden hasonló megnyilvánulástól" – zárul a Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleménye.

gondola
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó