Tisztább volt a magyar választás, mint az amerikai
2022. május 21. 12:40

Tisztább volt a magyar választás, mint az amerikai

Chris Farrell (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A magyar választások sokkal tisztábban zajlottak, mint a 2020-as amerikai voksolás – nyilatkozta lapunknak Chris Farrell, a Judicial Watch (JW) konzervatív aktivista szervezet vizsgálati és kutatási igazgatója a CPAC Hungary konferencián. 

Chris Farrell elmondta: tapasztalt választási szakembereket és jogászokat küldtek Magyarországra megfigyelőnek, akik tökéletesen rendben lévőnek találták a néhány héttel ezelőtti voksolás lebonyolítását, a 2020-as amerikai elnökválasztással összehasonlítva pedig kijelentette, hogy jobbnak tartja a magyar rendszert, mert itt választási nap van és nem választási időszak, mint az Egyesült Államokban. 

Kiemelte, hogy hazánkban sokkal jobban szervezett a nem lakóhely szerint történő voksolás, mint náluk, amivel szerinte hazájában „durván visszaélnek”. 

A levélben történő szavazásról szólva megjegyezte: lehet azt megfelelően szervezni, de a tisztességes esetek jelentik a kivételt, mert korrupt és könnyen manipulálható a voksolás. Abban is tisztességesebbnek látta a magyarországi rendszert, hogy fellebbezés esetén itt jobban érvényesül a bírói pártatlanság. Kifejtette, Amerikában az elnök nevezi ki a bírókat, és rendszerint azokat ültetik pozícióba, akik az éppen hatalmon lévők nézeteit vallják, továbbá elmondta, szervezete is azt a célt szolgálja, hogy törvénysértés gyanúja esetén kikérnek kormányzati dokumentumokat politikai döntésekről, szabályzásokról és törvényekről. Ezek alapján a megszerzett információkra alapozva peres eljárásokra kényszerítik a kormányzatot. 

 

MNO
Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Orbán: Az egész kontinenst háborús infláció sújtja
  Az egész kontinenst háborús infláció sújtja - jelentette ki Orbán Viktor a DK-s Kálmán Olga kérdésére válaszolva, részletezve, hogy melyik államban mekkora a pénzromlás.
 • Ezért bukta el az ellenzék a vasárnapi időközi választásokat
  Bár időközi választásokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, a hétvégi eredmények figyelmezető jelek lehetnek a baloldal számára. Mráz Ágoston Sámuel szerint például azt támasztják alá, hogy a Fidesz nem esélytelen Budapesten, míg Nagy Attila Tibor úgy véli, ha minden így marad, számos ellenzéki polgármester és önkormányzati képviselő már most elkezdhet aggódni a követező önkormányzati választások kimenetele miatt.
 • A magyar vármegye hagyománya és jövője
  A királyi vármegye Szent István kora óta a magyar közigazgatás alapvető közigazgatási egysége volt.
MTI Hírfelhasználó