Kálmán Olga demagóg jajgatása
2022. május 22. 12:45

DK: a kormány fejezze be az áremeléseket!

A DK felszólítja a "törvénytelen kormányt és az összes fideszes oligarchát, hogy fejezzék be az áremelést, legyen végre elég az élelmiszerek drágulásából" - mondta az ellenzéki párt frakciószóvivője vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Kálmán Olga úgy fogalmazott: "Emberileg és politikailag is visszataszítónak tartjuk, hogy az új fideszes elit, az ország leggazdagabb emberei a magyar családok zsebében turkálnak, és a nehezen megkeresett mindennapi betevőn akarnak még gazdagabbak lenni."

Kiemelte, hogy a legtöbb élelmiszer 20-30 százalékkal drágult alig egy év alatt, és ezen nem segített a kormányzati árstop sem.

"A Fidesz oligarchái az elmúlt években az élelmiszeripart is megszállták, számos vállalkozást kebeleztek be" - mondta a DK politikusa, hozzátéve: "Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc cégei brutális áremeléseken vannak túl".

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó