Simicskó István: A kormány jól vizsgázott, a magyar gazdaság válságálló
2022. május 23. 16:56

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője arról beszélt a napirend előtti felszólalásában, hogy az állami feladatok elvégzése, különösen a stabilizáció biztosítása válság idején fontos. – Ez ugyanis rendet teremt és a külső biztonságot is garantálja. Ekkor növekedést ösztönző szabályokra van szükség – hangsúlyozta.

– Az elmúlt időszakban a kormány jól vizsgázott, a magyar gazdaság válságálló. Az első negyedéves gazdasági növekedés 8,2 százalékos volt, lényegesen magasabb, mint az uniós átlag – mondta a kormánypárti politikus. Továbbá Simicskó fontosnak nevezte a jelenlegi gazdaságpolitika további érvényesülését. – Mindez ugyanis emberközpontú gazdaságpolitika, amit meg kell védeni – jelentette ki.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára válaszában hangsúlyozta, hogy az elmúlt tíz év a magyar gazdaság legsikeresebb évtizede volt. – Az unió szégyenpadjáról mintaország lettünk – fogalmazott az államtitkár. Tállai emlékeztetett, hogy teljesült az egymillió új munkahely ígérete, és jelenleg négy százalék alatt van a munkanélküliségi ráta. – Csökkent az államadósság is, ami messze az uniós átlag alatt van. Növekedett az állami vagyon és a családok megtakarítása is. Uniós összehasonlításban is itt a legmagasabb a beruházási ráta, ami a legfontosabb alapja a gazdasági növekedésnek – értékelte az eredményeket a kormánypárti politikus.

MN
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó