Megölték a párizsi katari nagykövetség egyik őrét
2022. május 23. 18:15

Hétfő hajnalban egy mentálisan zavart férfi megpróbált behatolni a párizsi katari nagykövetség területére, és megtámadta, majd megfojtotta az őt feltartóztatni próbáló őrt - jelentette a Le Parisien című lap.

A 38 éves támadót nem sokkal később őrizetbe vették. A rendőrség már korábbról is ismerte, mert már korábban is követett el erőszakos bűncselekményt, a támadás idején pedig kokain is volt a szervezetében.

Az ügyészség egyelőre csak annyit közölt, hogy emberölés miatt indítottak eljárást, de további részleteket nem közöltek.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter biztosította a párizsi katari nagykövetet, hogy a francia hatóságok megvédik a külföldi külképviseleteket, s egyúttal részvétét fejezte ki az áldozat családjának.

MTI
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó