Belharcok után távozik tisztségéből Tatabánya jegyzője
2022. május 26. 13:20

Május 31-ei határidővel távozik a polgármesteri hivatalból Tatabánya jegyzője, Verhóczki Zita - ismertette a megyei jogú város közgyűlésén csütörtökön a polgármester.

Szücsné Posztovics Ilona (Tatabányai Összefogás) hozzátette, a munkaviszonyt közös megegyezéssel szüntették meg, de további részleteket az ügyben nem közölt.

A napokban a Kúria ötvenmillió forintot meghaladó kártérítésre kötelezte a tatabányai önkormányzatot, mivel jogsértően bocsátottak el dolgozókat a polgármesteri hivatalból.

A városházán 2021 elején húsznál több köztisztviselő munkaviszonyát szüntették meg takarékossági okokra hivatkozva. Az akkori határozatban az is szerepelt, hogy az érintettek a hivatal üres álláshelyeire sem jelentkezhetnek.

Az elbocsátottak közül tízen pert indítottak az önkormányzat ellen, a Kúria négyük esetében 8-15 havi illetményüknek megfelelő kártérítést ítélt meg, a többi per még folyamatban van.

A városházáról a napokban távozott a kommunikációért felelős stáb, valamint a kabinetvezető is felmondását tölti.

A tatabányai polgármester egy négytagú frakciót vezet a testületben azóta, hogy 2021 szeptemberében felbomlott az ellenzéki együttműködés, megszűnt a kilenctagú Összefogás Tatabányáért frakció. A frakció egyik tagját, Fekete Miklós volt MSZP-s alpolgármestert Szücsné Posztovics Ilona visszahívta tisztségéből. Egy DK-s képviselő, Hoffer Dávid pedig kilépett a pártból, mert szerinte az ő szavazatai miatt fokozták le a városházán dolgozó édesanyját. Őt állításai miatt a polgármester feljelentette.

A 18 tagú közgyűlésben a Fidesz-KDNP-képviselőcsoport 8 taggal van jelen, egy képviselő pedig a Mi Hazánk Mozgalom tagja.

MTI
Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Orbán: Az egész kontinenst háborús infláció sújtja
  Az egész kontinenst háborús infláció sújtja - jelentette ki Orbán Viktor a DK-s Kálmán Olga kérdésére válaszolva, részletezve, hogy melyik államban mekkora a pénzromlás.
 • Ezért bukta el az ellenzék a vasárnapi időközi választásokat
  Bár időközi választásokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, a hétvégi eredmények figyelmezető jelek lehetnek a baloldal számára. Mráz Ágoston Sámuel szerint például azt támasztják alá, hogy a Fidesz nem esélytelen Budapesten, míg Nagy Attila Tibor úgy véli, ha minden így marad, számos ellenzéki polgármester és önkormányzati képviselő már most elkezdhet aggódni a követező önkormányzati választások kimenetele miatt.
 • A magyar vármegye hagyománya és jövője
  A királyi vármegye Szent István kora óta a magyar közigazgatás alapvető közigazgatási egysége volt.
MTI Hírfelhasználó