Berlinbe utazik Novák Katalin köztársasági elnök
2022. május 26. 17:45

Berlinbe utazik Novák Katalin köztársasági elnök

Novák Katalin köztársasági elnök Varsóba indul a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 2022. május 17-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Június 3-án Berlinbe utazik Novák Katalin, a köztársasági elnököt a német fővárosban Frank-Walter Steinmeier államfő fogadja – a találkozó időpontját a német szövetségi elnök honlapján tették közzé. Novák Katalinnak ez lesz a harmadik hivatalos külföldi útja államfőként.

A magyar köztársasági elnök a múlt hét végén Erdélyben tett látogatást, ahol tíz templomot áldottak meg különböző településeken a magyar református egység napja alkalmából. 

Kolozsváron találkozott Kelemen Hunorral, Románia miniszterelnök-helyettesével is, Nagyenyeden pedig Kató Bélával, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökével leleplezték a püspöki ház emléktábláját, majd megtekintették a Bethlen Gábor Kollégium épületét. Erdélyi útja során Novák Katalin Gyulafehérváron is járt, ahol Bethlen Gábor szobrának ünnepélyes leleplezésén vett részt. 

A köztársasági elnök első hivatalos külföldi útja pedig Varsóba vezetett, a lengyel fővárosban kollégájával, Andrzej Duda államfővel folytatott tárgyalásokat.

MNO
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó