Letartóztatták Erzsébet királynő testőreit
2022. május 28. 12:15

Újabb botrány ütötte fel a fejét a brit királyi családban, ugyanis kábítószer-kereskedelem és illegális szerrel való visszaélés gyanúja miatt letartóztatták az Erzsébet királynő testőrségéhez tartozó ír gárda hat, szolgálatban lévő tagját – írja a Mirror.

Több hónapnyi nyomozás után tartóztatták le a feltételezett elkövetőket, a rajtaütést a Királyi Katonai Rendőrség vezette.

A gyanúsítottakat szerdán vették őrizetbe a Hampshire-ben, Berkshire-ben, Észak-Walesben és Észak-Írországban tartott razziák során, és állítólag a gárda egy volt őrmesterét is letartóztatták.

A királyi testőrség hat tagját kábítószer-kereskedelem, illegális szerrel való visszaélés és pénzmosással összefüggő bűncselekmények miatt fogták el, de közül ötöt óvadék ellenében szabadlábra helyeztek.

Az ezrednek a jövő csütörtökön kezdődő platinajubileumi ünnepségen is jelenése lett volna hagyományos piros egyenruhájukban, a botrány után azonban nem valószínű, hogy a gárda maradék tagjai vigyázhatnak a királyi család tagjaira.

A palota egyelőre nem kommentálta a történetet.

hirado.hu
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó