Fidesz: A baloldal ma saját magát járatja le
2022. május 28. 22:45

A Pegazus-program magyarországi használata ügyében címzett Rogán Antal miniszternek kérdéseket Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció uniós parlamenti képviselője, aki szombaton délelőtti sajtótájékoztatóján „kormányzati törvénytelenségeket, visszaéléseket és világra szóló botrányt” emlegetett.

Rónai szavaira a Fidesz közleményben reagált: „Ellenzéki képviselők lehallgatásával és lejáratásával a Gyurcsány-kormány idején foglalkozott a titkosszolgálat. A baloldal ma saját magát járatja le!” - írta a DK-s politikus vádjaira válaszul a nagyobbik kormánypárt.

Ugyanakkor érdemes felidézni, hogy éppen az a Gyurcsány vezette párt emleget „törvénytelenségeket, visszaéléseket”, amelynek regnálása alatt a titkosszolgálatokat az akkori kormány hatalomban tartása érdekében működtették.

Emlékezetes, hogy 2008 júniusában Laborc Sándor, az elhárítás akkori vezetője kétszer is találkozott az azóta több, az 1990-es években elkövetett gyilkossági üggyel összefüggésben elítélt Portik Tamással, idézi fel az esetet a Magyar Nemzet, hozzátéve: Portik és Laborc lényegé­ben abban állapodott meg, hogy az egykori olajbűnöző információkat gyűjt és kreál fideszes politikusokról. A sikeres, zavartalan munkavégzés érdekében az akkori főigazgató még egy biztonságos telefont is intézett Portiknak.

„Mint köztudott, Laborc Sándor bukása után az átadás-átvételkor az NBH számítógépein több olyan telefonbeszélgetés-, híváslista- és cellainformáció-elemzés maradt, amely parlamenti politikusokat érintett. Laborc hivatali laptopján »Ovi« és »Bajusz« nevű mappákba mentette az Orbán Viktorról és a Kövér Lászlóról gyűjtött adatokat. Laborc Sándor, aki nyilván számos szenzitív, államtitkot képező információ ismerője, napjainkban a Demokratikus Koalíció körül tevékenykedik” - írja a lap.

MH
Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • A háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni
  Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Itt vannak az új magyar rendszámok
  Nem kell lecserélni a régit. Az új rendszámtáblákat július elsejétől alapvetően a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett (új, illetve külföldről használtan behozott) járművek kapják meg. A meglévő régi rendszámtáblákat nem kell újakra cserélni, azokat gond nélkül tovább lehet használni.
 • Intézményes bővülés a katolikus egyházban
  A napokban a hetvenedik születésnapját ünneplő Esztergom–budapesti érsek, Erdő Péter beszélt a magyar és a világegyház eltérő helyzetéről és arról is, hogy a magyar püspökök jövő tavaszra újra Magyarországra hívták a szentatyát.
MTI Hírfelhasználó