Sós Csaba: Milák Kristóf jobb formában lehet, mint az olimpián
2022. június 20. 14:58

Az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf remekelt a gyorsváltóban, aztán hétfő délelőtt a legjobb idővel jutott tovább 200 m pillangón és vár rá a hétfő esti elődöntő. Sós Csaba szövetségi kapitány az InfoRádióban elmondta, a váltóúszás alapján "úgy tűnik, jobb formában van, mint az olimpián, az előfutamban is jobbat ment, mint a játékokon, de majd az elődöntőben meg a döntőben meglátjuk". A szakvezető szerint a valódi kihívás a világcsúcstartó számára csak önmaga.

Hogy félnek-e tőle a riválisok, vagy inkább már a verhetetlen kategóriába sorolják, arról azt mondta, "ha van egy kis rutinjuk, akkor nem foglalkoznak vele". Egy példával is illusztrálta véleményét: Széchy Tamás sosem küldte medencébe tanítványait feltartott zászlóval, de Czene Attilának azt mondta, a második helyre figyeljen a finn Jani Sievinen mögött.

"Normális edző nem mondhatja azt a tanítványának, hogy a Milákot kell megverni, nem jó ötlet" - tette hozzá Sós Csaba, aki csodálkozna, ha a Duna Arénában hétfőn, kedden maradna üres szék.

A 200 m férfi pillangó másik magyar szereplője Kenderesi Tamás, aki szerinte a döntőre fogja "felszívni magát". "Nemzetközi rutinja van, hat évvel ezelőtt az olimpián már érmet nyert. Tudja, mennyit kell úszni reggel, és hatalmas hajrás. Az olimpián is pár század választotta el az éremtől tavaly."

InfoStart
Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • A háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni
  Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Itt vannak az új magyar rendszámok
  Nem kell lecserélni a régit. Az új rendszámtáblákat július elsejétől alapvetően a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett (új, illetve külföldről használtan behozott) járművek kapják meg. A meglévő régi rendszámtáblákat nem kell újakra cserélni, azokat gond nélkül tovább lehet használni.
 • Intézményes bővülés a katolikus egyházban
  A napokban a hetvenedik születésnapját ünneplő Esztergom–budapesti érsek, Erdő Péter beszélt a magyar és a világegyház eltérő helyzetéről és arról is, hogy a magyar püspökök jövő tavaszra újra Magyarországra hívták a szentatyát.
MTI Hírfelhasználó