Tömegverekedés tört ki egy berlini strandon, migrációs hátterű fiatalok
2022. június 22. 19:25

Vasárnap délután Berlinben mintegy száz, többnyire migrációs hátterű fiatalember verekedett össze, ütések, rúgások, öt az egy ellen, a földön fekvő embert sem kímélik.

Az anyák biztonságba menekítették a gyerekeket, a fürdőzők próbáltak elmenekülni, a hatóságok eddig csak négy gyanúsítottat tudtak azonosítani, akik 15–23 év közöttiek – számol be a példátlan esetről a Berliner Zeitung című német lap. A vasárnapi eseményekről a die Welt is beszámolt, mindkét lap hírportálja migrációs hátterű fiatalokról ír.

Rainer Wendt, a német rendőrszakszervezet vezetője az eset kapcsán szigorúbb ellenőrzéseket követel, az elkövetők ugyanis „fiatal férfiak, akik többsége migrációs háttérrel rendelkezik”.

Stefan Heck, a német kereszténydemokraták (CDU) belügyi szakértője szerint „az integráció itt teljesen kudarcot vallott”, Kai Wegner, a CDU berlini vezetője pedig úgy fogalmazott, hogy „fürdőinknek a gyermekes családok számára olyan helyeknek kellene lenniük, ahol jól érezhetik magukat. A hétvégi hihetetlen képek nem ismétlődhetnek meg”.

Philip Amthor, a konzervatív CDU másik belügyi szakértője sokkolónak nevezte az eseményeket. „A szervezők első számú felelőssége, hogy az uszodák ne váljanak törvénytelen terekké, egyúttal hálás vagyok a rendőrségnek elkötelezettségéért. Rendőreink azonban nem lehetnek jelen több száz fős erőkkel mindig, minden uszodában. Több ellenőrzésre van szükség, az ismert bajkeverőkkel és a közterületet maguknak követelő klientúrájukkal szemben pedig erőteljesebb beavatkozásra”.

A berlini lap figyelmeztet arra, hogy nem egyedi és elszigetelt jelenségről van szó, és rengeteg példát hoz fel hasonló, nagyon súlyos problémákra, Laufból, Kaufbeurenből, Kölnből, Gelsenkirchenből, Stuttgartból.

De, Németország sem egyedi ebben a tekintetben, június elején Olaszországban, a Garda-tónál, Peschierában zajlottak hasonlóan sokkoló jelenetek, amikor mintegy kétezer, migrációs hátterű fiatal randalírozott. Azt a rendezvényt a „meghódítás” jegyében hirdették meg a migránsok, közösségi oldalakon szervezve a rendbontást.

 

hirado.hu
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó