Hollandiában fogtak el egy börtönre ítélt magyar betörőt
2022. június 23. 17:25

Hollandiában fogtak el egy börtönbüntetésre ítélt magyar betörőt - közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint a magyar férfi több társával még 2016-ban Szlovéniában követett el betöréseket.

M. Barnával szemben Magyarországon folytatták le az akkori büntetőeljárást. A Kaposvári Törvényszék 2021-ben jelentős értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt 4 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az akkor 37 éves férfi azonban ahelyett, hogy börtönbe vonult volna, elmenekült a hatóságok elől, és bujkálni kezdett.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kezdte el a férfi felkutatását. Miután megállapították, hogy valószínűleg Hollandiában tartózkodik, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adattak ki ellene. A Somogy megyei rendőrök felvették a kapcsolatot az NNI-vel, majd az ENFAST-on (Célkörözési Egységek Európai Hálózatán) keresztül a férfi felkutatásába bekapcsolódott a holland rendőrség is.    

M. Barnát végül idén június 16-án Nieuwersluisban fogták el a holland rendőrök. Kiadatásáról a holland hatóságok a későbbiekben döntenek - olvasható a rendőrségi közleményben.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó