Se beszélni, se helyesen írni nem tud Karácsony szélsőbalos haverja
2022. június 23. 20:50
Se beszélni, se helyesen írni nem tud Karácsony szélsőbalos haverja
 
Jámbor András az Országgyűlésben Fotó: MH/Purger Tamás

 

Karácsony Gergely mérhetetlen támogatottsággal rendelkező pártjának, a Párbeszédnek az egyik országgyűlési képviselője, Jámbor András háromszor futott neki a „szállodalánc" szavunk helyes leírásának. Mindháromszor sikertelenül. A baloldali politikusnak nemrég volt olyan Facebook-hozzáaszólása, amelyben 11 (!) helyesírási hibát követett el - írja a Drót.info.

A Wikipédia-szócikke szerint Jámbor András – azon túlmenően, hogy most már országgyűlési képviselő is – „magyar kommunikációs szakember, újságíró". A radikális baloldali politikus korábban is a mi adónkból élt, mivel a Fővárosi Önkormányzatnál volt „tanácsadó", ezt megelőzően pedig a Soros-féle Mérce főszerkesztőjeként tevékenykedett.

Ennek ellenére egy kétmondatos Facebook-kommentben 11 helyesírási hibát követett el.

Jámbor kommentje

Fotó: Drót.info/Facebook
 

Amióta a „kommunikációs szakember és újságíró" országgyűlési képviselő lett, szakmányban ontja magából közösségi médiás bejegyzéseit. Beszámolt közösségi médiás felületén Rachel Kékéről – talán említeni is felesleges, hogy Jámbor a politikusnő nevét sem tudta rendesen leírni –, aki egyszerű takarítónőből lett a francia nemzetgyűlés (vagy ahogy Jámbor írja: „nemzetgyülés") tagja. (A politikusnő elefántcsontparti migráns hátterű, szélsőbaloldali francia képviselő.)

A rövid posztban Jámbor ejtett vesszőhibát („végül győztek, jobb munkakörülményeket harcoltak ki"), különírta a nemcsak kötőszavunkat (miközben a következő tagmondat hanemmel kezdődött), de a hallathassák a hangjukat kifejezést is sikerült kínpadra vonnia, méghozzá így: „halathassák a hangjukat".

Ámde a legmókásabb mégiscsak az, amit Jámbor a szállodalánc szavunkkal művelt. A szerkesztési előzményekben ugyanis világosan nyomon követhető az a szellemi és nyelvtani iszapbirkózás, melynek során a helyesírás megsemmisítő győzelmet aratott a kommunista kommunikációs szakember és újságíró felett.

Az eredeti, 8:15-ös posztban Jámbor megfejtése a következő volt: „szálódalánc".

Jámbor első próbálkozása

Majd kommunikációs szakemberünk néhány perccel később gyanút foghatott, hogy itt valami mégsem lehet rendben, ezért 8:24-kor újra nekifutott. Mutatnánk is a kísérlet végeredményét: „szálodallánc".

Jámbor második próbálkozása

Fotó: Drót.info/Facebook
 

8:31-kor aztán Jámbor még egyszer belenyúlt a szövegébe, ekkor azonban, mint aki jól végezte dolgát, már változatlanul hagyta a „szálodallánc"-ot.

Jámbor harmadik próbálkozása

Jámbor harmadik próbálkozása Fotó: Drót.info/Facebook
 

Érdemes megemlíteni, hogy Országgyűlés honlapja szerint Jámbor András az általunk befizetett adókból havi bruttó 1 656 116 forintot keres. A honlapon a radikális baloldali honatya végzettsége, illetve nyelvismerete nincs feltüntetve.

Szerdán a Brüsszel által Oroszországra kivetett szankciók hatásairól kérdezte Bohár Dániel, a Megafon munkatársa Karácsony Gergely párttársát. Jámbor a riporternek az Oroszországra kiszabott szankciókkal kapcsolatos egyetlenegy kérdésére sem tudott válaszolni, a radikális baloldali látszólag párhuzamos a gazdaság témájával.

A videót itt tekintheti meg!

 

 

 

MH
Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • A háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni
  Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Itt vannak az új magyar rendszámok
  Nem kell lecserélni a régit. Az új rendszámtáblákat július elsejétől alapvetően a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett (új, illetve külföldről használtan behozott) járművek kapják meg. A meglévő régi rendszámtáblákat nem kell újakra cserélni, azokat gond nélkül tovább lehet használni.
 • Intézményes bővülés a katolikus egyházban
  A napokban a hetvenedik születésnapját ünneplő Esztergom–budapesti érsek, Erdő Péter beszélt a magyar és a világegyház eltérő helyzetéről és arról is, hogy a magyar püspökök jövő tavaszra újra Magyarországra hívták a szentatyát.
MTI Hírfelhasználó