Embercsempész okozott négyes karambolt az autópályán
2022. június 24. 00:15

Egy embercsempész okozta azt a négyes karambolt, amely miatt lezárták az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalát csütörtök délután Kiskunfélegyházánál.

Horváth Erika, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta: három személyautó és egy kisbusz ütközött össze az autópálya 112-es kilométerénél. A balesetben ketten könnyebben megsérültek, hozzájuk mentőt hívtak.

A rendőrség a police.hu-n később azt közölte, hogy az utoléréses balesetet okozó sofőr a gyanú szerint illegális migránsokat szállított. Az ütközést követően a magyar rendszámú autóból heten szálltak ki, és elmenekültek a helyszínről. A járőrök kiérkezésekor az autóban már csak a vezető ült. A határsértőket helikopterrel keresik.

A sofőr ellen – aki a gyanú szerint a migránsoknak segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak – embercsempészés bűntett gyanúja miatt eljárást indítanak. A 48 éves, magyar állampolgárságú, budapesti férfit előállítják, őrizetbe veszik, és a kihallgatása után kezdeményezik a letartóztatását.

hirado.hu - MTI
Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • A háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni
  Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Itt vannak az új magyar rendszámok
  Nem kell lecserélni a régit. Az új rendszámtáblákat július elsejétől alapvetően a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett (új, illetve külföldről használtan behozott) járművek kapják meg. A meglévő régi rendszámtáblákat nem kell újakra cserélni, azokat gond nélkül tovább lehet használni.
 • Intézményes bővülés a katolikus egyházban
  A napokban a hetvenedik születésnapját ünneplő Esztergom–budapesti érsek, Erdő Péter beszélt a magyar és a világegyház eltérő helyzetéről és arról is, hogy a magyar püspökök jövő tavaszra újra Magyarországra hívták a szentatyát.
MTI Hírfelhasználó