Magas magyar kitüntetést kapott Antonio Tajani
2022. június 24. 00:20

Varga Judit a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével tüntette ki Antonio Tajanit

Antonio Tajani és Varga Judit a kitüntetéssel Fotó: Facebook/Varga Judit

 

Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével tüntette ki Antonio Tajanit.

A tárcavezető a Facebookon számolt be róla, hogy személyesen adta át Brüsszelben az elismerést az olasz politikusnak, aki 2017 januárja és 2019 júniusa között volt az Európai Parlament Elnöke.

„Megtiszteltetés számomra, hogy hosszú várakozás után átadhatom Antonio Tajani elnök úrnak a Magyar Érdemrend Nagykeresztjét a keresztény értékeken alapuló Európa eszméje iránti elkötelezettsége, valamint Magyarország és a magyarok számára kiemelten fontos kérdésekben való folyamatos támogatásának elismeréseként. Köszönjük, Tajani Úr!” - írta posztjában Varga Judit

MH - Facebook
Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • A háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni
  Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Itt vannak az új magyar rendszámok
  Nem kell lecserélni a régit. Az új rendszámtáblákat július elsejétől alapvetően a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett (új, illetve külföldről használtan behozott) járművek kapják meg. A meglévő régi rendszámtáblákat nem kell újakra cserélni, azokat gond nélkül tovább lehet használni.
 • Intézményes bővülés a katolikus egyházban
  A napokban a hetvenedik születésnapját ünneplő Esztergom–budapesti érsek, Erdő Péter beszélt a magyar és a világegyház eltérő helyzetéről és arról is, hogy a magyar püspökök jövő tavaszra újra Magyarországra hívták a szentatyát.
MTI Hírfelhasználó