Migránsinvázió – Bakondi: ősszel még nagyobb lehet a nyomás
2022. június 24. 20:48

Ősszel még nagyobb lehet az illegális migrációs nyomás - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György szerint "intenzív, meglepetésszerű növekedés" figyelhető meg az illegális migránsok számában.
   
Továbbra is változatlan, hogy a szervezett bűnözéshez tartozó bandák segítségével érkeznek általában 20-40 fős, többségében fiatal férfiakból álló csoportok a magyar határhoz - mondta.
   
Hozzátette, míg korábban a legtöbben szírnek vagy irakinak vallották magukat, most egyre többen vannak a magukat szírnek, vagy indiainak, pakisztáninak vallók az érkezők között, továbbá, hogy egyre többször lépnek fel erőszakosan a magyar határokat védő rendőrökkel és katonákkal szemben.
   
A főtanácsadó felidézte, hogy idén már több mint százezren érkeztek Magyarországra illegálisan.
   
Valamennyi európai migrációs útvonalon is jelentős növekedés látható, a balkáni útvonal is "le van terhelve" - tette hozzá.
   
Mindemellett ismert, hogy a szír területeken is mintegy négymillióan, és Iránban is sok millióan várakoznak arra, hogy útnak induljanak. Azzal is számolni kell, hogy az orosz-ukrán háború miatt kialakuló élelmezési problémák miatt Afrikából is nagy számú csoportok indulhatnak el - emelte ki.
   
Emiatt - Bakondi György szerint - a magyar határőrizeti rendszert úgy kell fejleszteni, hogy a jelenleginél nagyobb nyomást is képes legyen kivédeni.
   
Továbbá - mint fogalmazott - itt az ideje, hogy 2015 óta végre megváltozzon az Európai Unió migrációs politikája: kapjanak segítséget a tagállamok mindahhoz az erőfeszítéshez, amelyet Európa biztonságáért tesznek.
 

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó