Ma sem ússzuk meg szárazon, itt lehet zivatar, jégeső
2022. június 25. 09:50

Elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

A sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre és kevés fátyolfelhőre számíthatunk – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Délutántól szórványosan számíthatunk zivatarra, leginkább a Pécs-Esztergom és Orosháza-Ózd vonalak által meghatározott térségben. Ekkor már nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok is, amelyekhez felhőszakadás, jégeső, illetve viharos szélrohamok társulhatnak. Estétől várhatóan csökkenni kezd a zivatarhajlam.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 33 fok között valószínű, de az Alföld egyes részein 34, 35 fok is lehet. Késő estére 18 és 26 fok közé hűl le a levegő.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó