Donald Trump: A bíróság döntése az élet győzelme
2022. június 26. 16:55

– A bíróság döntése az alkotmány, a jogállam, s mindenekelőtt az élet győzelme – jelentette ki Illinois-ban hívei előtt Donald Trump. Az előző amerikai elnök az amerikai legfelsőbb bíróság pénteki döntésére reagált, amellyel érvénytelenítette az ötven évvel ezelőtt Roe kontra Wade döntést, lehetővé téve a tagállamok számára, hogy maguk döntsenek arról, betiltják-e az abortuszt.

A nagygyűlésen Trump köszönetet mondott az abortuszellenes és konzervatív aktivistáknak, mondván: „Végre jutalmat nyert a határtalan szeretetetek és kitartásotok”.

A Fox News konzervatív hírcsatorna megszólaltatott három nőt, akik tervezett abortuszt túlélve látták meg a napvilágot, s hálásak azért, hogy megszülethettek.

– Miután a magzatban megmérgeztek és leforráztak öt napon át, a véletlennek köszönhetően élve születtem meg –nyilatkozta Melissa Ohden, aki sóoldatos infúzióval végrehajtott kései abortuszkísérletet élt túl 1977-ben. A nő jelenleg egy abortusztúlélőkkel foglalkozó szervezetet vezet.

Egy másik nő, Micaella Clay arról számolt be, hogy úgynevezett vákuumaspirációval végeztek rajta abortuszt, de már a második vagy harmadik trimeszterben, a szülés komoly traumát okozott neki, egész életében egészségügyi problémákkal küszködött, de hálás, hogy életben lehet.

 

MNO - Fox News
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó