Tízből hat francia szerint az országban túl sok a bevándorló
2022. június 26. 22:30

Tízből hat francia szerint az országban túl sok a bevándorló

Illegális bevándorlók várakoznak elszállításukra Millenium néven ismert sátortáboruk felszámolása közben Párizs egyik külső kerületében 2018. május 30-án (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)

Egy e héten közzétett felmérés szerint a francia lakosság 65 százaléka úgy véli, hogy az országba túl sok bevándorló érkezett – írja a 888.hu.

CSA Intézet által végzett felmérésből kiderült, hogy a franciák 65 százaléka szerint az országba túl sok bevándorló érkezett, míg egy kisebbség azt állítja, hogy Franciaországba nem érkezett elég bevándorló. Életkor szerinti bontásban csak a 18–24 évesek körében 60 százalék gondolja úgy, hogy Franciaországban nem volt elég bevándorlás,míg az 50–64 évesek 72 százaléka szerint Franciaországban túl sok a bevándorlás – írja a CNews, a felmérést szponzoráló műsorszolgáltató.

A jobboldaliak sokkal jobban aggódnak a bevándorlás miatt, mint a baloldali pártok, azonban a szélsőbaloldali La France Insoumise párt támogatói között csak 51 százalék mondta azt, hogy nem érkezett elég bevándorló Franciaországba, míg más baloldali pártok körében ez az arány sokkal magasabb volt. A bevándorlással kapcsolatos aggodalmak szerepet játszhattak a Marine Le Pen vezette Nemzeti Összefogás (RN) hatalmas győzelmében a múlt hétvégi parlamenti választásokon, mivel Le Pen ezzel a kérdéssel kampányolt, és korábban népszavazást ígért a bevándorlásról a francia elnökválasztási kampánya során.

Az RN választási teljesítménye, amely a 2017-ben megszerzett nyolc mandátumot múlt vasárnap 89 mandátumra változtatta, Le Pen pártját a francia parlament meghatározó szereplőjévé tette, mivel Emmanuel Macron elnök tömbje nem tudott többséget szerezni. Le Pen azóta bejelentette, hogy lemond pártja elnöki tisztségéről, hogy a parlamenti frakciójának vezetésére összpontosíthasson, amely valószínűleg a legnagyobb lesz Macron tömbje után – írta meg a Breitbart.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

MNO
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó