43 kanadainak tiltották meg a beutazást Oroszországba
2022. június 27. 19:25

Moszkva 43 kanadai állampolgárnak tiltotta meg a belépést Oroszországba válaszul az Ottawa által idén májusban orosz vállalati és katonai vezetők, valamint családtagjaik ellen bevezetett szankciókra - közölte hétfőn az orosz külügyminisztérium.

Az orosz feketelista kanadai szövetségi és regionális tisztviselőket, funkcionáriusokat, köztük Suzanne Cowant, a kormányzó Kanadai Liberális Párt elnökét, valamint közéleti személyiségeket tartalmaz.

"Mivel a Kanadát kormányzó Justin Trudeau (miniszterelnök) rezsimje makacsul a militáns ruszofóbia irányvonalát követi, az orosz fél fenntartja magának a jogot, hogy válaszul Ottawa nyíltan ellenséges fellépésére ellenintézkedéseket hozzon" - áll a minisztérium közleményében.

Az orosz diplomáciai képviselet közzétette az Oroszországba történő beutazási tilalom alá eső kanadai állampolgárok teljes listáját is, amelyen jelenleg 701 név szerepel.

Ottawa május 8-án újabb 40 orosz személyt vett fel a szankciós listájára, köztük üzletembereket és katonai személyeket. Köztük szerepelt mások mellett Vagit Alekperov, a Lukoil olajtársaság volt elnöke, Olga Gologyec, a Szberbank igazgatótanácsának elnökhelyettese, Junusz-Bek Jevkurov orosz védelmi miniszterhelyettes vezérezredes, Sarip Gyelimhanov tábornok és Adam Gyelimhanov képviselő.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó