NB I - Új vezetőedző, új tulajdonos a DVSC-nél
2022. június 27. 21:40

A következő idényben Joao Janeiro irányítja a Debreceni VSC labdarúgócsapatát.

A portugál tréner, aki korábban a Kisvárda, majd a Dunaszerdahely edzője volt, a spanyol Joan Carillót váltja.

A hétfői sajtótájékoztatón új tulajdonosi kört is bejelentettek. Kósa Lajos, a DVSC Egyesület - a Futball Zrt. eddigi többségi tulajdonosának - elnöke elmondta, hogy az előző két évben teljesültek a klub céljai, de a további előrelépéshez új befektetőt, partnert kellett keresni. A DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának új elnöke a francia Ike Thierry Zaengel, a cégvezető pedig Makray Balázs lesz.

Papp László polgármester elmondta, hogy a következő három évben az egyesület finanszírozását az új üzleti partner vállalta, már megvásárolta a klub részvényeinek 13 százalékát, hamarosan megveszi a DVSC Egyesület részét is, így rövid időn belül többségi tulajdonossá válhat. Ugyanakkor a város nem válik meg a részvényeitől, mintegy 25 százalékban ezután is a klub tulajdonosa marad - tette hozzá. A polgármester kérdésre válaszolva elmondta: olyan szerződést kötöttek, hogy amennyiben a tervek valamilyen oknál fogva nem teljesülnek, a részvényeket névértéken visszavásárolhatják, de nem erre, hanem egy sikeres csapatot eredményező együttműködésre készülnek.

Kósa Lajos az átalakítás legfontosabb céljának nevezte, hogy az európai kupamezőnyben tudjon szerepelni a Loki, de szerinte nem idegenlégiósokkal kell feltölteni a csapatot, azt szeretnék, ha a helyi labdarúgó akadémiáról kerülne ki az utánpótlás, és debreceni fiatalok tennék ki a csapat zömét. Azon is dolgoznak - tette hozzá -, hogy a jövőben megduplázzák, illetve akár megháromszorozzák a nézőszámot a Nagyerdei Stadionban.

Ike Thierry Zaengel egyedülállónak nevezte a DVSC létesítményeit, infrastruktúráját. Azt mondta, leginkább a futballakadémiába kell befektetni. A futball ugyanis sokkal agresszívabbá vált Európában az utóbbi években, erre pedig az akadémián kell elkezdeni a felkészülést.

Hozzátette: Debrecen számunkra hosszú távú projekt, legalább két év kell az európai szintre jutáshoz, de tudnak majd olyan játékosokat hozni, akik ez idő alatt "visszahelyezhetik oda a DVSC-t, ahol egykoron volt".

Ike Thierry Zaengel az olasz Siena, a francia Paris FC és az örmény FC Noah befektetőjeként vállalt most tulajdonosi szerepet Debrecenben is. Zaengel 2004 óta van benne a nemzetközi futball világában, a magyarországi vállalkozás is kapcsolatban lesz a nemzetközi labdarúgó- és üzleti élettel.

A sajtótájékoztatón kiosztott életrajzi adatok szerint Ike Thierry Taengel üzletember, nemzetközileg ismert tranzakciós tanácsadó, akinek fő szakterületei a szálloda-, a szórakoztató-, a média-, illetve a sportipari befektetések.

2002-től a globális befektetési piac legnagyobb szereplőinél - a Colony Capitalnél és a Quatar Investment Authoritynél - dolgozott vezető beosztásokban, és személyesen működött közre több ikonikus tranzakcióban, többek között a londoni Harrod's, a Miramax Film, a Paris Saint-Germain vagy az Accor szállodalánc értékesítésében - írták.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó