Vizes vb 2022 - A címvédő olaszokkal játszik az elődöntőért a magyar férfi válogatott
2022. június 27. 21:50

A házigazda magyar férfi vízilabda-válogatott a címvédő olaszokkal játszik a világbajnokság negyeddöntőjében, mivel utóbbiak hétfőn 17-6-ra legyőzték Ausztráliát a legjobb nyolc közé jutásért rendezett mérkőzésen.

Az olasz kapusok közül Marco Del Lungo 69, Gianmarco Nicosia pedig 71 százalékos hatékonysággal védett.

A negyeddöntőket szerdán rendezik a margitszigeti Hajós-uszodában, a magyar-olasz mérkőzés 21 órakor kezdődik.

Eredmények:

a negyeddöntőbe jutásért:
Olaszország-Ausztrália 17-6 (4-0, 3-3, 4-1, 6-2)

Horvátország-Georgia 13-7 (3-2, 4-2, 3-0, 3-3)
Montenegró-Japán 10-9 (3-1, 2-5, 3-2, 2-1)
Egyesült Államok - Dél-afrikai Köztársaság  24-2 (6-0, 6-0, 5-0, 7-2)

alsóházi helyosztó, a 13-15. helyért (Szeged):
Németország-Brazília 10-9 (2-2, 2-3, 3-3, 3-1)

Märcz Tamás játékosai készen állnak a negyeddöntőre

Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott játékosai képesek arra, hogy a sima csoportkörös meccsek után mentálisan és fizikailag is maximálisan készen álljanak a szerdai, olaszok elleni világbajnoki negyeddöntőre.

Az együttes gyakorlatilag a torna első mérkőzésén biztosította helyét a nyolc között azzal, hogy a csoport második legerősebb ellenfelét, Montenegrót legyőzte, hiszen előzetesen a brazil és a georgiai együttes sem jelenthetett akadályt.

"Három teljesen különböző meccset játszottunk, alapvetően a Montenegró elleni találkozóra készültünk fel, hiszen tudtuk, azon múlik a csoportgyőzelem, viszont az intenzitást megpróbáltuk Brazília és Georgia ellen is fenntartani, attól függetlenül, hogy tudtuk, mindkét találkozón elvárható a siker" - mondta az MTI-nek hétfőn a csapat szálláshelyén a szakember. Megjegyezte, hogy Georgia az elmúlt öt-tíz évben sokat javult, ennek ellenére elfogadhatatlan a tőle kapott 14 gól. A tréner megjegyezte, azért ezen a találkozón is voltak pozitívumok, mint a támadásvezetés és a befejezések.

"Ez a társaság képes arra, hogy mentálisan hangsúlyossá tegye egy pontját a tornának, biztosan mindenki így gondolkodik és a negyeddöntő lesz ez" - mondta Märcz Tamás.

A játékvezetéssel kapcsolatban a tréner megjegyezte, el kell fogadniuk, hogy a bírók sokkal könnyebben, szinte már az első fizikai kontaktusra kiállítást ítélnek, ugyanakkor erre lehet a csapatnak ellenszere, ezekből már be is vetett párat.

A magyarok szerdán 21 órakor szállnak vízbe a címvédő olaszok ellen, Märcz Tamás szerint ilyenkor a két edző már csak minimális dolgokkal tudja meglepni a másikat, vagy esetleg a korábban kevesebbet, de hatékonyabban használt támadó és védekezési figurákat veti be.

A tréner a Georgia ellen megsérült Vogel Somával kapcsolatban elmondta, a Ferencváros kapusa szerencsére jól van, csak egy "szép kis monoklit" visel a szeme alatt.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó