Wimbledon - Gálfi és Udvardy is büszke első Grand Slam-főtáblás győzelmére
2022. június 28. 09:44

Gálfi Dalma és Udvardy Panna is büszkén nyilatkozott, miután megnyerték pályafutásuk első Grand Slam-főtáblás mérkőzését hétfőn a wimbledoni teniszbajnokságon.

A világranglistán 89. Gálfi 5:7, 6:3, 6:4-re verte az ausztrál Maddison Inglist (129.), míg a 100. helyen álló Udvardy 6:4, 7:6-tal győzte le a szlovén Tamara Zidanseken (60.).
   
"Örülök, hogy sikerült ott folytatnom a füves szezont, ahol a múlt héten abbahagytam" - utalt Gálfi a magyar szövetség közösségi oldalán arra, hogy bő egy hete megnyert egy 100 ezer dolláros versenyt Ilkleyben. "Indian Wellsben, az előző mérkőzésünkön a végén sikerült fordítanom Maddison ellen, és ez is nehéz meccs volt. Életemben először nyertem Grand Slam-főtáblás mérkőzést, és remélem, a térdem is egyre jobb lesz napról napra" - fűzte hozzá a balatonfüredi játékos.
   
Edzője, a korábbi válogatott Bukta Ágnes közölte, egy ilyen siker mérföldkő minden teniszező életében.
   
Udvardy Panna túláradó örömmel beszélt a tavalyi Roland Garroson elődöntős Zidansek legyőzéséről.
   
"Óriási élmény volt, minden percet élveztem. Ez volt az első főtáblás győzelmem Grand Slamen, ráadásul egy jó ellenfelet vertem meg. A szerváim remekül működtek, és fejben is tudtam koncentrálni minden egyes pontra. Tökéletes meccs volt!" - mondta mosolyogva, majd hozzátette, Wimbledonban minden mérkőzés egy ajándék, és örül, hogy egyáltalán ott lehet.
   
A 64 között Gálfira a szlovén Kaja Juvan (62.), Udvardyra pedig a 24. kiemelt belga Elise Mertens (31.) vár.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó