Megemelt összeget kapnak a nyugdíjasok júliusban
2022. június 30. 17:15

Megemelt összeget kapnak a nyugdíjasok júliusban

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (Fotó: Facebook)

Megvédjük a nyugdíjasokat, júliusban évközi nyugdíjemelést kapnak a nyugdíjasok! – jelezte Facebook-bejegyzésében Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő emlékeztetett: A kormány az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli energiaszankciók káros gazdasági hatásainak ellenére is megvédi a rezsicsökkentést, akárcsak a nyugdíjak értékét és a 13. havi nyugdíjat.

A kormány korábban arra tett ígéretet, hogy garantálja az idősek ellátásának értékállóságát, ezt szem előtt tartva minden év elején az infláció tervezett mértékével nőnek a nyugdíjak.

A kiegészítő nyugdíjemelés mértéke 3,9 százalék lesz. 

Az évközi kiegészítő emelést összesen nyolc hónap után számítják ki. A júliusban esedékes nyugdíj már magasabb összegű lesz, és a januártól júniusig tartó időszak hat hónapjának növelése is megérkezik.

A kiegészítő emelés ezeken túl a februárban folyósított 13. havi nyugdíj után is jár, így áll össze a nyolc hónap. A folyósítás a megszokott módon történik, a bankszámlákra július 12-én érkezik.

 

MNO
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó