Elszórtan zápor, zivatar enyhíti a hőséget
2022. július 1. 16:27

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig: péntek délután sok napsütés várható, estig a képződő gomolyfelhőkből a Dunától keletre elszórtan várható zápor, zivatar. Éjszaka azonban hidegfront érkezik, emiatt átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és hajnalig összességében több helyen is valószínű zápor, zivatar. Nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon és a Dunától keletre várható csapadék. A csapadékgócok zöme hajnalra megszűnik.

Szombaton a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nagyobb részén derült, napos idő várható. Ugyanakkor a Dunakanyar-Szeged vonaltól keletre a többórás napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott késő délelőttől kezdve többfelé valószínű zápor, zivatar, utóbbiakat felhőszakadás is kísérheti.
   
Péntek délután a délnyugati szél élénk lesz, majd estétől a Dunántúlon, majd éjszaka a Duna mentén is mind nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, ami megerősödik, sőt viharossá fokozódik. A szél szombaton csak lassan mérséklődik, viharos széllökésekre azonban már csak zivatarok körül kell számítani.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton a Dunántúlon 28 és 32, keleten 31 és 37 fok között alakul.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó