Solymáron munkába állt a honvédség két vízszállító autója
2022. július 1. 19:00

Péntek délután megérkezett Solymárra és munkába állt a Magyar Honvédség két, nyolc köbméteres vízszállító autója.

A helyszínen Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője az MTI-nek elmondta: ezzel megduplázták a tengelyen, vagyis autóval történő vízszállítási kapacitást.
   
Hozzátette: a honvédség autói a nagyméretű járművekkel is megközelíthető, Panoráma utcai víztározó medencét töltik folyamatosan, míg a vízszolgáltató két autója a Jókai utcait, ahonnan szivattyúval juttatják el a vízhiányos területeket ellátó legfelső medencébe a vizet.
   
A négy, összesen 32 köbméter kapacitású autó napi 24 órában dolgozik, egy "kör" - vagyis a víz felvétele, Solymárra szállítása és betáplálása a medencébe - másfél órát vesz igénybe. A tározók kétszáz köbméteresek.
   
Menczer Tamás hangsúlyozta: a csütörtökön két autóval, éjjel-nappal folytatott feltöltésnek is volt eredménye, péntek reggel Hutweide településrészen olyan helyeken is volt - igaz, csak rövid ideig - víz, ahol már napok óta nem folyt a csapból.
   
"Láttuk tehát, hogy az autós rátöltésnek van értelme" - mondta, és reményét fejezte ki, hogy a megduplázott kapacitással elérik, hogy legalább időszakosan Solymár valamennyi településrészén legyen víz.
   
"Ez a cél, ezért dolgozunk minden erőnkkel" - tette hozzá Menczer Tamás.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó