Hadházy Ákos polgárháborús retorikája
2022. július 2. 12:50

Hadházy Ákos polgárháborús retorikája

Az egyetlen pártnak sem kellő politikus csak a pénzért menne a parlamentbe Fotó: MH/Török Péter

Hadházy Ákos láthatóan idegenként mozog Zuglóban, a koncon marakodó zuglói baloldal egységét aligha segíti – nyilatkozta lapunknak Borbély Ádám, a Fidesz zuglói elnöke.

Amikor valaki egy közösség képviseletére vállalkozik, azt feltétel nélkül és odaadással teszi, éppen ezért felháborító, hogy Hadházy Ákos egyedüli képviselőként – bolondot csinálva a zuglói szavazókból – nem tette le időben az esküt – nyilatkozta lapunk megkeresésére Borbély Ádám, a Fidesz zuglói elnöke. A politikus hozzátette, Hadházy okolhat most már bárkit, de rajta kívül ez mindenkinek sikerült. Mégis mire számított: csak akkor képviseli majd a zuglóiakat, ha neki tetsző parlament alakul? – tette fel a kérdést.

Emlékeztetett, persze az előző ciklusban már láthattuk, hogy milyen az, amikor névleg ugyan tagja az országgyűlésnek: a szavazási napok 83 százalékán azonban nem vett részt, a törvényhozás munkáját legkevésbé sem segítette, botrányos álhíreket gyártott és nagyívben kerülte a munkahelyét. Most is csak a tiszteletdíj, a benzinpénz és a budapesti lakás miatt cirkuszol, ezt saját maga elmondta – tette hozzá a Fidesz kerületi elnöke.

Az új javaslatról kifejtette, itt volt az ideje a szigorításnak, Hadházy továbbra is teljesen elhanyagolja Zuglót, fogalma sincs arról, mit jelent: egy közösséget szolgálni. Borbély a zuglóiak reakciójáról kifejtette, Hadházy láthatóan idegenként mozog a kerületben, a koncon marakodó zuglói baloldal egységét aligha segíti. A messziről jött Hadházy a vidéket járja, és elfordítja a fejét a zuglói baloldal viselt ügyei láttán. Ha valódi szándék lenne a baloldalon a korrupció visszaszorítására, akkor megszüntetnék az 5,5 milliárdból gazdálkodó helyi „Vagyonkezelőt”, és ezt Hadházy is képviselné – jegyezte meg, hozzátéve, a kérdés fel sem merül, épp most emelték meg az új vezető fizetését másfél millió forintra.

Miközben a kifizetőhelyként használják a céget, az épület földszinti – Kormányablak melletti – mosdójában botrányos állapotok uralkodnak: leszerelt piszoárok, bűz és beázott plafon – mondta. Kiemelte, természetesen Hadházy hallgat, ahogyan hallgatott a botrányos Pillangó parki pénznyelő mosdóról, a bezárt Bosnyák téri illemhelyről, és továbbra is a vidéki budikkal foglalkozik.

Ma Zugló az egyetlen település, amely érdemi képviselet nélkül maradt az országgyűlésben. A munka helyett azonban Hadházy továbbra is elfogadhatatlan polgárháborús retorikát folytat, fideszes ellenségképeket gyárt, és mélyen hallgat a helyi baloldal visszás ügyeiről. Hadházyval semmit sem nyer Zugló, és mi azon dolgozunk, hogy ne is veszítsen – hívta fel a figyelmet a politikus.

MH
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó