Tarlós elmondta a véleményét Karácsonyék legújabb sarcáról
2022. július 2. 12:55

Ezek horrordíjak, erre szokták azt mondani, hogy ez már sarcolás – így reagált Tarlós István arra, hogy Karácsony Gergelyék szeptembertől drasztikusan megemelik a budapesti parkolási díjakat. A volt főpolgármester szerint ez nem fogja megoldani a parkolási problémát. Szakértők szerint mára egyértelműen látszik, hogy a baloldali szavazók is elégedetlenek Karácsony Gergely munkájával – számolt be az M1 Híradója.

Szeptembertől drasztikusan drágul a parkolás Budapesten. A baloldali többségű fővárosi közgyűlés ugyanis megszavazta Karácsony Gergely előterjesztését a budapesti parkolási rendszer átalakításáról.

E szerint négy zónára osztják a fővárost, a legtöbb helyen pedig a mostaninál jóval magasabb áron várakozhatnak majd az autósok. A belvárost is magában foglaló „A” zónában például egységesen 600 Ft lesz egy óra parkolás.

Vannak olyan területek – például Józsefváros egy része – ahol jelenleg 265 forint az óradíj, azonban szeptembertől ott is 600 forint lesz. De az autósoknak nem csak a díjemelés fájhat: a módosítás több helyen kitolja a fizetős időszak végét, lesz ahol este 10-ig kell majd fizetni.

A döntést követően Gyurcsány Ferenc párttársa, Niedermüller Péter arról beszélt az M1 Híradónak, ha az emberek jobban keresnek, akkor fizessenek is többet.

A DK-s politikussal ellentétben Budapest korábbi főpolgármesterének nem nyerte el a tetszését a parkolási díjak emelése.

Tarlós István a Kossuth Rádióban arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak drágul a fővárosi parkolás, hanem jóval több környék válik fizetőssé szeptembertől. Hozzátette, ez az intézkedés nem fogja megoldani a parkolási problémákat.

„Nem tudom, hogy milyen megfontolások alapján jelölték ki a zónákat, egyébként 2019 őszén még 9 kerületben a 23 közül egyáltalán nem volt fizetős parkolás.

Én megértem, hogy kevés a parkolóhely, én is tudok róla. Fizetős P+R parkoló 2019 óta nem tudom, hogy épült volna egyetlen egy is” – fogalmazott Tarlós István.

A baloldali politikusok nem csak a megemelt parkolási díjakkal sarcolnák meg az autósokat. Újra terítéken van a dugódíj bevezetése is.

Az LMP társelnöke az országgyűlés keddi ülésén beszélt arról, hogy Budapesten, és a vidéki városokban is bevezetnék a dugódíjat az autósok kiszorítása érdekében.

A megemelt parkolási díj, és a dugódíj esetleges bevezetése is tökéletesen illeszkedik a baloldal megszorító politikájába. Erről a XXI. Század Intézet vezető elemzője beszélt az M1-en. Deák Dániel hozzátette, többek között a forgalmi dugókra hivatkozva vezetnék be a dugódíjat, holott ezek többségét Karácsony Gergelyék intézkedései idézték elő.

„Mesterségesen előállítanak egy helyzetet, mesterségesen növelik a dugót, erre hivatkozva akarják majd megsarcolni rengeteg pénzzel a budapestieket.

Ez a napnál is világosabb, a főpolgármesternek a helyettese egy TV-műsorban nem is olyan régen beszélt arról, hogy igenis akarnak dugódíjat bevezetni, de Karácsony Gergelytől sem állnak messze az ilyen elképzelések” – fogalmazott az elemző.

Deák Dániel hozzátette, a legutóbbi időközi választás eredményéből egyértelműen kiderül, hogy már nem csak a fideszes választók nem kedvelik Karácsony Gergelyt Budapesten, a baloldali választók is elégedetlenek a főpolgármester munkájával.

 

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó