Brit Nagydíj - Csaknem egyórás kényszerszünet után újra elrajtolt a verseny
2022. július 3. 17:50

Hatalmasat bukott a rajt után az Alfa Romeo kínai pilótája a Brit Nagydíjon

Fotó: AFP/NurPhoto/José Breton

Csaknem egyórás kényszerszünet után újra elrajtolt a mezőny a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjon, amely eredetileg - magyar idő szerint - 16 órakor kezdődött, de közvetlenül a rajt után hatalmas baleset történt, emiatt piros zászlóval félbeszakították a viadalt.

A startnál Csou Kuan-jü, az Alfa Romeo kínai versenyzője hatalmasat bukott, versenyautója többszáz méteren keresztül csúszott fejjel lefelé az első kanyar bukóterébe, majd átesett a gumifalon is, és a nézőket védő fémkerítésnek csapódott.

Nagyjából 15-20 perc után kiderült, hogy Csou jól van, nem veszítette el az eszméletét, és nincs komolyabb sérülése.

A Brit Nagydíj 17 óra előtt néhány perccel újra elstartolt, a versenyzők az eredeti sorrend szerint állnak fel a rajtrácsra.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó