Hatvanszor lőttek bele egy férfibe az ohiói rendőrök
2022. július 4. 15:42

Hatvanszor találták el a rendőrök azt a fekete férfit, aki állítólag rájuk támadt, amikor egy közúti ellenőrzés alkalmával feltartóztatták. Az áldozat családjának ügyvédje szerint a rendőrök még akkor is lőttek rá, amikor már bilincsben, a földön feküdt. Az amerikai rendőrök hatvanszor lőtték meg azt az afroamerikai férfit, akit egy ohiói közúti ellenőrzésnél tartóztattak fel. A hatóságok szerint a férfi nyitott tüzet először és a kocsijában találtak is egy pisztolyt.

Jayland Walkert egy közúti ellenőrzés alkalmával állították meg, de ő símaszkban kiugrott az autójából és megpróbált elmenekülni. Közben, állítólag, rá is lőtt az őt üldöző rendőrökre. Az egyenruhások ezt követően nyitottak tüzet és hatvanszor eltalálták a menekülőt. A lelőtt férfi családjának ügyvédje azt állítja, hogy az áldozatra még azután is lőttek a rendőrök, hogy már megbilincselve, a földön feküdt.

A lövöldözésben nyolc rendőr vett részt, egyikük afroamerikai. Az ügy kivizsgálásának idejére mindannyiukat fizetett szabadságára küldték. Az ohiói rendőrség közzétett egy videót, amelyet az egyik rendőr testkamerája rögzített. Ezen kívül a hatóságok több fényképet is közöltek, amelyeken az látszik, hogy Jayland Walker a dereka felé nyúl, a rendőrök felé fordul és kinyújtja a kezét. Úgy tudni, hogy a helyszínen talált lövedékek egy részét abból a pisztolyból lőtték ki, amelyet lelőtt férfi autójában találtak.

InfoStart
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó