Rétvári Bence: A Jobbik új elnöke támogatja a migránskvótát
2022. július 4. 16:08

Gyöngyösi Márton a brüsszeli bevándorláspárti álláspontot hangoztatja, amióta az EP-ben ül, ennek ellenére mégis elnöknek választották a hétvégén. A Jobbik egyik országgyűlési képviselője most azt próbálta bizonygatni napirend előtti felszólalásában, hogy számukra is fontos a határvédelem ügye. Rétvári Bence válaszában emlékeztetett, hogy a Jobbik új elnöke a migránskvóta ötletét is támogatja.

– Napi téma a határvédelem és az önálló határőrség, ennek a Jobbik nagyon örül – állította mai napirend előtti hozzászólásában a párt szónoka. Sas Zoltán a parlamentben kijelentette: a határvédelem közös nemzeti ügy, amit kiemelten fontos feladatnak tekint. Azt is mondta, hogy az ellenzékben is vannak hazafiak, akiknek fontos a bevándorlás megfékezése, és a határ védelme. Várják a javaslatot, amit Pintér Sándor belügyminiszter készít elő, és amennyiben önálló törvényjavaslat lesz, és szakmailag is megfelel a Jobbiknak, támogatni fogják – ígérte a rendőrség kötelékein belül felállítandó önálló határőrséggel kapcsolatban Sas Zoltán.

A jobbikos politikus többpárti egyeztetést is szeretne, amin ők is hozzászólnának a témához, és megtennék javaslataikat. Sas Zoltán szerint a határbiztonsággal kapcsolatban kettősségek vannak. Ez alatt azt érti, hogy nemcsak katonák, hanem rendőrök is részt vesznek a magyar határ védelmében, holott fegyveres összecsapásokra is lehet számítani.

– Akik Európa határait védik, kapjanak európai béreket – kérte még a határrendészettel kapcsolatosan Sas Zoltán. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában rámutatott, hogy a baloldal már a kezdetektől fogva támadta a határkerítést. Annak ellenére tették ezt, hogy 2015-ben, amikor az első nagyobb migrációs hullám elindult, még nem lehetett tudni, mi várható. – Mára kiderült, hogy a migráció nem áll meg, ismét egyre többen próbálják meg illegálisan átlépni a határt – magyarázta Rétvári Bence. Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy ennek ellenére a Jobbik korábbi elnöke, Vona Gábor is támadta a kerítést, amiről azt mondta, hogy hatalmas bukás, és alkalmatlan a határ védelmére.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frissen megválasztott elnöke pedig azt mondta a migrációs válság kapcsán, hogy menedékjogot kell adni az illegális migránsoknak is, mi több, az EP-képviselő a migránskvóta ötletét is támogatta, bevándorláspárti véleményen van. – A Jobbik képviselője bajban van, mert ellentmond a saját elnökének – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence. Tudják önök egyáltalán, hogy mit akarnak? Van olyan egymás utáni két nap, amikor ugyanazt mondják? – szegezte a kérdéseket a jobbikosoknak, akik a hétvégén elnöknek választották Gyöngyösi Mártont.

A Jobbik újdonsült elnökéről elmondta, hogy jelenleg a parlamentben ülő baloldali politikusok is biztosították arról a közvéleményt, hogy nem vállalnak vele közösséget. Szabó Tímea (Párbeszéd) például azt mondta, hogy nem méltó arra, hogy képviselő legyen, Vadai Ágnes (DK) pedig a Jobbik feloszlatását kérte Gyöngyösi miatt. Gyurcsány Ferenc (DK) úgy nyilatkozott, hogy nácikkal nem lehet kiegyezni, nem szabad elfelejteni a Gyöngyösi által felvetett zsidólistázást.

Magyar Nemzet
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó