Nem küldi üdvözletét Putyin az amerikai függetlenség napján
2022. július 4. 16:12

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem küld üdvözlő táviratot Washingtonba az amerikai függetlenség napja alkalmából, mert az idén „tetőzött” az Egyesült Államok Oroszországgal szembeni barátságtalan politikája – mondta az orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak. Ez az év tulajdonképpen az Egyesült Államok hazánkkal szembeni barátságtalan politikájának csúcspontja volt.

Ilyen körülmények között természetesen aligha tekinthető helyénvalónak egy üdvözlő üzenet küldése – fogalmazott Dmitrij Peszkov. Július 4-én az Egyesült Államokban a függetlenség napját ünneplik, amellyel az országnak a brit uralom alóli felszabadulását hirdető 1776-os nyilatkozatra emlékeznek. Peszkov szólt arról is, hogy a tervek szerint halad a Donyec-medence védelmét célzó „különleges katonai művelet”.

Ennek részleteivel kapcsolatban ugyanakkor azt mondta újságíróknak, hogy a védelmi minisztériumhoz forduljanak kérdéseikkel. A művelet további lépéseire vonatkozó kérdésre pedig azt felelte, hogy az „a meglévő terveknek és kiigazításoknak megfelelően halad”.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó