Információs hadviselés: orosz menőver
2022. július 12. 21:06

Lengyelország igyekszik eltitkolni nyugat-ukrajnai terjeszkedését, és idegesen veszi Ukrajna feldarabolására vonatkozó terveinek kiszivárogtatását - mondta kedden Szergej Nariskin, az orosz Külügyi Hírszerző Szolgálat igazgatója.

Director of Russia’s Foreign Intelligence Service Sergey Naryshkin Mikhail Metzel/TASS

Az orosz kémfőnök, Nariskin – TASS/Mihail Metzel

"A Szolgálathoz érkező információk a lengyel vezetés ideges reakcióját jelzik arra a tényre, hogy Ukrajna feldarabolására vonatkozó tervei a nyilvánosság elé kerültek" - idézte a Szolgálat sajtóosztálya.

Szavai szerint Varsó nyilvánvalóan remélte, hogy a kemény geopolitikai patthelyzet közepette sem Kijev, sem Washington, sem Moszkva sem veszi észre az ukrán területek elfoglalására való felkészülést. "Lengyelország abban reménykedett, hogy amikor az ukrajnai konfliktus eléri a diplomáciai rendezés fázisát, a feleknek teljesített tényként kell elismerniük "Lengyelország terjeszkedését". Most, az érzékeny információk kiszivárogtatását követően a lengyel vezetésnek le kell csillapítania NATO-szövetségesei és EU „barátai” aggodalmait – mondta Nariskin.

Emblem of the Foreign Intelligence Service of Russia.svg

Az Orosz Föderáció Külföldi Hírszerző Szolgálatának (SVR): Служба внешней разведки Российской Федерации (СВР) jelvénye – wikipedia

Most Varsó azt reméli, hogy széles körű propagandával korrigálja a helyzetet. Az agytrösztök és a kormány által ellenőrzött tömegtájékoztatás arra utasították, hogy indítsanak médiakampányt a "pletykák" cáfolására – tette közhírré az orosz kémfőnök.  

tass.com
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány 11 pontos akcióterve
  A kormány 11 pontos akciótervének intézkedései és az új hitelprogramok (gyármentő garancia- és hitelprogram) biztosíthatják a recesszió elkerülését Magyarországon a teljes foglalkoztatottság megőrzése és a családok megvédése mellett; hosszú távon azonban új gazdaságstratégiai modellre is szükség van - hangsúlyozta a gazdaságfejlesztési miniszter szerdán.
 • Moszkva komoly ajánlat esetén kész a tárgyalásra
  "Ha most komoly javaslat érkezik arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne megállítani ezt a konfliktust úgy, hogy közben teljesüljenek a mi teljesen jogos követeléseink, természetesen készek leszünk tárgyalni" - mondta Lavrov a Jevgenyij Primakov néhai miniszterelnök és külügyminiszter emlékének szentelt fórumon.
 • Elutasította az Alkotmánybíróság az ellenzéki indítványt
  Az Alkotmánybíróság a határozatában megállapította: "nem alaptörvényellenesek azok a rendelkezések, amelyek meghatározzák a még elégséges szolgáltatások pontos tartalmát a köznevelési intézményekben megtartott sztrájk esetén".
MTI Hírfelhasználó