Vadul orbánozik a világsajtó
2022. július 25. 13:20

Osztrák lap: Orbán Viktor Tusnádfürdőn kimutatta a foga fehérjét

Üzemanyagárakkal diszkriminálja a külföldi autósokat, és leplezetlenül törleszkedik Moszkvához” – szólt a vád.

A Der Standard osztrák lap hétfői számában kiemelten foglalkozott Orbán Viktor tusványoson elmondott beszédével, azt írják, az erdélyi nyári egyetem mindenkor fesztivál a miniszterelnök számára, mivel „kirohanhat minden ellen, ami nem tetszik neki”. Véleménycikkükben úgy fogalmaznak, hogy Orbán olyan jelentősnek tüntetheti fel Magyarországot, ami „egyszerűen nem felel meg a valóságnak”, ezzel együtt „számíthat a hívek frenetikus tapsára”.

Azt írják, hogy a kormányfő újfent kirohant az unió ellen, felháborodott, amiért Brüsszel előírja, miként éljenek a magyarok, szembeszállt a genderőrülettel.

Ugyanakkor az üzemanyagárakkal diszkriminálja a külföldi autósokat, és leplezetlenül törleszkedik Moszkvához” – olvasható a cikkükben. 

A lap még tanácsot is ad Karl Nehammer osztrák kancellárnak, hogy beszéljen a pár nap múlva Bécsbe látogató Orbánnal arról, hogy ha „profitálni szeretne az EU hatalmas előnyeiből, akkor tartsa be a játékszabályokat”.

Tageszeitung: Orbán az emberi fejlődés megakadályozásának szenteli az életét

Anne Diekhoff publicisztikájában a tömeggyilkos Breivikhez hasonlítja a magyar miniszterelnököt.

A Die Tageszeitung oldalán megjelent cikk szerint, amit Anne Diekhoff jegyez, „a magyar miniszterelnök rasszista hozzáállása aligha elviselhető”. Hozzátette:„Orbán Viktor nem az első és nem is az egyetlen, aki az emberi fejlődés megakadályozásának szenteli az életét.

„Meddig mehet el Orbán, mielőtt valaki azt mondja: elég volt?

Orbán büszkén fejezi ki egyértelmű rasszizmusát, és a 2011-es norvégiai jobboldali terroristához, Breivikhez hasonlóan azt állítja, hogy a Nyugat pusztul,mert állítólagosan más „fajokkal” keveredik. Mit akar egyébként Orbán az EU-ban, amikor ott Lengyelországon és Magyarországon kívül minden ország állítólag el van ítélve?” – fejtegeti a cikk írója a magyar miniszterelnök tusványosi beszédére reagálva.
 
Ukrán politológus: Orbán a gonosz oldalán áll
 
Nikolaj Davidjuk ukrán politológus Orbán tusnádfürdői beszéde után mondta azt, hogy a magyar miniszterelnök újfent bebizonyította, hogy az oroszok kezére játszik.

Komoly nemzetközi visszhangot váltott ki Orbán Viktor Tusványoson elmondott szombati beszéde. Elmondta róla véleményét Nikolaj Davidjuk ukrán politológus is, aki szerint a magyar miniszterelnök tusnádfürdői beszédében egyértelművé tette, hogy az oroszok kezére játszik, a helyzet foglya, mint akit túszul ejtettek.

Orbán valóra szeretné váltani sok magyar álmát, hogy az elveszített területeket visszaszerezze” – közölte az ukrán politológus, aki szerint a kormányfő, ha pénzről van szó, eljátssza Brüsszelben, hogy valójában Ukrajna oldlaán áll.

Nikolaj Davidjuk kijelentette, az orosz híradásokban azt emelték ki, mikor Orbán a nyugat hanyatlásáról értekezett, a nyugati lapok viszont Orbánt szélsőjobboldalinak titulálták. 

Magyarország ismét súlyos hibát követ el, és megismétli a második világháborúban elkövetett rossz politikáját, amikor a gonosz oldalára áll. Ennek megint ugyanaz lesz a vége, csak elkeseríteni tudom őket, vereséget fognak szenvedni” – szögezte le.

 

mandiner.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány 11 pontos akcióterve
  A kormány 11 pontos akciótervének intézkedései és az új hitelprogramok (gyármentő garancia- és hitelprogram) biztosíthatják a recesszió elkerülését Magyarországon a teljes foglalkoztatottság megőrzése és a családok megvédése mellett; hosszú távon azonban új gazdaságstratégiai modellre is szükség van - hangsúlyozta a gazdaságfejlesztési miniszter szerdán.
 • Moszkva komoly ajánlat esetén kész a tárgyalásra
  "Ha most komoly javaslat érkezik arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne megállítani ezt a konfliktust úgy, hogy közben teljesüljenek a mi teljesen jogos követeléseink, természetesen készek leszünk tárgyalni" - mondta Lavrov a Jevgenyij Primakov néhai miniszterelnök és külügyminiszter emlékének szentelt fórumon.
 • Elutasította az Alkotmánybíróság az ellenzéki indítványt
  Az Alkotmánybíróság a határozatában megállapította: "nem alaptörvényellenesek azok a rendelkezések, amelyek meghatározzák a még elégséges szolgáltatások pontos tartalmát a köznevelési intézményekben megtartott sztrájk esetén".
MTI Hírfelhasználó