Ukrajnai háború - Észak-Macedónia tankokkal segíti az öldöklést
2022. július 29. 17:21

Észak-Macedónia T-72-es, szovjet gyártmányú harckocsikat ajándékozott Ukrajnának, hogy ezzel segítse az országot az Oroszország elleni harcban - közölte a Vesti.mk a szkopjei védelmi minisztérium tájékoztatására hivatkozva pénteken.

A tárca közölte: a tankokat amúgy leselejtezték volna, az ország ugyanis a hadsereg korszerűsítésére törekszik NATO-tagként.
   
A minisztérium nem közölte, hogy hány harckocsiról van szó. A hivatalos adatok szerint a hadseregnek 31 ilyen harci járműve van. A harckocsikat 2000-ben adományozta Szkopjénak Oroszország.
   
Ezzel egy időben Sztevo Pendarovszki észak-macedón köztársasági elnök azt közölte, hogy Oroszország észak-macedón pártok finanszírozásával, bele akar avatkozni az ország belügyeibe.
   
"Minden állami szolgálat tudja, hogy Oroszország beavatkozik a belügyeinkbe. (.) A szomszédos országokból orosz ügynökök, az orosz ügynökségeknek dolgozók jönnek ide. Nem mondhatom meg nyilvánosan, hogy pontosan honnan, mert ezek titkos információk" - közölte az államfő.
   
Az ukrajnai háború kitörése óta Észak-Macedónia tíznél több orosz diplomatát utasított ki azzal az indoklással, hogy a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezménnyel össze nem egyeztethető tevékenységet folytattak.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó