Pénteken vegyesen alakult a forint árfolyama
2022. augusztus 5. 19:02

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon: folytatta az erősödést az euró és a svájci frank ellenében, gyengült viszont a dollárral szemben: az eurót a kora reggeli 394,61 forint után délután hat órakor 393,78 forinton jegyezték.

A dollár jegyzése 385,71 forintról 387,40 forintra emelkedett, a svájci franké 403,19 forintról 401,86 forintra csökkent.
   
A dollár hat vezető nemzetközi fizetőeszközzel szembeni árfolyama alapján kalkulált dollárindex pénteken egy százalékkal emelkedett a vártnál lényegesen jobb júliusi amerikai foglalkoztatási adatoknak köszönhetően, amelyek felerősítették a valószínűségét annak, hogy a Fed határozott lépésekben folytatja a következő hónapokban a monetáris szigorítást.
   
A forint kora reggeli jegyzéséhez képest 0,2 százalékkal erősödött az euróval és 0,3 százalékkal erősödött a svájci frankkal szemben este hat órára, miközben 0,4 százalékkal gyengült a dollár ellenében. Délutáni jegyzésén a forint 2,5 százalékkal áll erősebben a hét eleji kezdéshez képest az euróval, 2,0 százalékkal erősebben a dollárral és 3,3 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.
   
Az év eleje óta mindhárom devizával szemben gyengült a forint: a fenti sorrendben 6,7 százalékkal, 19,3 százalékkal és 12,8 százalékkal.
 

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Piliscsaba: Hazai nemzetiségek konyhaművészete
  A nemzetiségek példát jelentenek, mert őrzik a hagyományaikat, szokásaikat minden területen, a kultúrában és a konyaművészetben is, erősítik országunkat, társadalmunkat - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a szombaton kezdődött Magyarországi nemzetiségek szakácsművészeti bemutatóján és szüreti felvonulásán Piliscsabán.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
 • Születésnapot ünnepelt a Lámpás'92 Alapítvány
  Közösen ünnepelte születésnapját szombaton a 30 éves Lámpás'92 Alapítvány és a 25 éves ÉTA Országos Szövetség Gödön a L'Art Fest keretében.
MTI Hírfelhasználó